Рафа: Знаех, че трябва да бъда максимално агресивен



11-08-2013 11:11 | Николай Драганов

Рафаел Надал се наложи с 6:4, 3:6, 7:6(2) над Новак Джокович на полуфиналите на „Мастърс“ 1000 турнира в Монреал и сложи край на серията си от четири поредни загуби на твърди кортове от световния №1.

 

„Да победя най-добрият играч в света тук е страхотен резултат за мен. Когато пристигнах в Канада знаех, че след месец извън кортовете, стъпвайки на тази бърза и твърда настилка, мога да излетя и в първия кръг. Нещата обаче се развиха съвсем различно“, коментира испанецът след прекрасната си победа.

 

„Играх на много високо ниво. Взех правилните решения във важните моменти. Вчера казах, че за да победя Джокович, трябва да играя максимално агресивно. Ако не го сторя, не мога да очаквам много на тази настилка, но за щастие успях“, добави Матадора, според когото двамата със сърбина успяват по изключителен начин да извадят най-доброто от съперника.

 

Самият Ноле призна, че така и не е успял да покаже най-добрия си тенис. „Направих много непредизвикани грешки точно в моменти, в които имах своите шансове, в дългите разигравания. Изпуснах прекалено много лесни форхенди“, анализира сърбинът.

 

„Не можеш да си позволиш това, когато играеш срещу Рафа. Той просто не ти дава много шансове“, допълни Джокович.

 

Ноле и Анди Мъри ще бъдат фаворити за тазгодишния US Open, а шанс за реванш от Надал може да се появи и още на започващия през следващата седмица турнир в Синсинати, стига да няма промени в заявките за участие.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини