Рафа спечели битката с Ноле и е на финал



11-08-2013 05:41

Рафаел Надал се класира за финала на "Мастърс 1000" в Монреал. Испанецът надигра в оспорвана битка световния номер 1 Новак Джокович с 6:4, 3:6, 7:6(2) за два часа и половина игра. Така той победи Джокович на твърди кортове за първи път от 2010-а.

Надал проби още на старта на двубоя за 1:0. Във втория гейм от срещата се стигна до 0:40 и Ноле имаше три шанса да върне пробива. Матадора обаче не позволи това и се спаси, за да поведе с 2:0.

Малко по-късно Надал реализира втори пробив в сервиса на колебливия в началото Джокович за 5:2. Нещо повече, това се случи след двойна грешка на сърбина.

Световният номер 1 върна единия от двата пробива за 3:5, но силите му не стигнаха за повече. В крайна сметка Рафа дръпна в резултата след 6:4 за 43 минути игра. Само в този сет Джокович направи нетипичните за него 5 двойни и общо 13 непредизвикани грешки.

Втората част бе по-равностойна и нямаше толкова пробиви. До 4:3 за Джокович и двамата сравнително убедително печелеха подаванията си. В този момент Джокович стигна до първа възможност да пробие и веднага се възползва - 5:3. След това сърбинът приключи сета на свой сервис - 6:3.

Началото на третия сет бе изключително равностойно. В първите шест гейма до 3:3 и двамата бяха доста убедителни при свой сервис. При 4:3 за Надал той стигна първи до две поредни точки за пробив, но сърбинът показа здрави нерви, спаси критичните ситуации и изравни за 4:4. Логично се стигна до решителен тайбрек.

Там още в началото Надал взе мини-пробив за 2:0 точки. Джокович продължи да греши и преднината на Матадора достигна до 6:0 точки. В крайна сметка той затвори със 7:2.

В спора за трофея Надал ще играе с Милош Раонич. До момента Рафа води с 3:0 в преките сблъсъци с него като дори не е губил сет в тях.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини