Тежък жребий за Григор Димитров в Синсинати



10-08-2013 11:44 | Станко Димов

Григор Димитров изтегли доста тежък жребий за „Мастърс 1000” турнира в Синсинати, който започва идната седмица. На старта българинът ще премери сили с 13-ия в схемата Николас Алмагро (Испания). До момента двамата са се срещали веднъж – на Australian Open 2012, когато във втори кръг Алмагро се наложи с 3:2 сета след изключителен двубой, в който хасковлията не издържа физически.

Ако успее да се справи с Алмагро сега, Димитров ще си гарантира място във втори кръг и мач срещу победителя от срещата Брайън Бейкър – Денис Истомин. При нова победа пък е възможен сблъсък с Рафаел Надал.

Иначе Надал е в една четвъртина на схемата с Роджър Федерер, като евентуален сблъсък между двамата е възможен на четвъртфинал.

Подобно на турнира в Монреал, водач в схемата е световният №1 Новак Джокович. Сърбинът ще започне директно от втори кръг с двубой срещу Юрген Мелцер или Хуан Монако. Любопитното е, че Джокович може да стане първият в историята, който е печелил всички „Мастърс 1000” отличия. За тази цел обаче сърбинът ще трябва да триумфира в Синсинати – единственият турнир, който липсва във витрината му.

Ако няма изненади, на четвъртфиналите Ноле отново ще срещне Ришар Гаске, а на полуфиналите е възможен мач Хуан Мартин дел Потро или Давид Ферер.

ВЪЗМОЖНИ ЧЕТВЪРТФИНАЛИ В СЪНСИНАТИ:

(1) Новак Джокович – Ришар Гаске
(2)  Давид Ферер – Хуан Мартин дел Потро
(3) Роджър Федерер – Рафаел Надал
(4) Томаш Бердих – Анди Мъри 

ВЪЗМОЖНИ ПОЛУФИНАЛИ:
Победителите от четвъртфинал №1 и №2
Победителите от четвъртфинал №3 и №4

ОСНОВНА СХЕМА В СИНСИНАТИ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини