"Лудият" календар взе жертва: Надал няма да играе в Барселона



"Лудият" календар взе жертва: Надал няма да играе в Барселона
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
19-04-2010 22:56 | Николай Драгиев

Рафаел Надал за пореден път разкритикува календара на АТР. Именно заради "лошия" график, той реши да се откаже да защитава за поредна година титлата си в Барселона, където е шампион 5 пъти поред.

Испанецът не веднъж е определял календара като "луд" и "претрупан". Тъкмо заради него Рафа е предпочел да разочарова сънародниците си и да се предпази от евентуална контузия. Иначе решението на Надал в "стил Федерер" най-после показва, че той си е взел поука от предишни години. Другата причина е ясна - само след 1 месец стартира "Ролан Гарос".

"Неприятно ми е, че се отказвам, но за пореден път искам да изразя разочарованието си от календара. Той е лошо изграден, особено в този период от годината. Тъкмо това е причина да не бъда в Барселона," споделя Матадора.

"Решението бе трудно, все пак става въпрос за турнир в страната ми. След Монте Карло обаче, тялото ми подсказа, че трябва да почина. Болезнено е, защото исках да зарадвам публиката в Барселона," споделя още той.

Разбира се промяната в поведението на Надал е видна. В предишни години той даваше всичко от себе си и играеше по 3-4 седмици без почивка в този период от сезона. Сега той ще бъде само на още два турнира преди "Ролан Гарос" - тези в Рим и Мадрид.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини