Григор Димитров - Марсел Гранойерс 4:6, 4:6 (гейм по гейм)



06-08-2013 21:50 | Станко Димов

Около 23:00 часа (веднага след края на срещата между Южни и Мелцер) започва двубоят на Григор Димитров и Марсел Гранойерс. Двамата се изправят в мач от първи кръг на „Мастърс 1000” турнира в Монреал, а победителят ще си осигури сблъсък във втори кръг с шампиона от Уимбълдън Анди Мъри.

До момента Гришо и Гранойерс са се срещали веднъж – на „Чалънджър” турнир в Сеговия, Испания, където Марсел побеждава с 2:1 сета – 6:4, 2:6, 7:5. Това се случва през 2009-а година.

Днешният двубой ще бъде първи между Гришо и Гранойерс на ниво АТР. Букмейкърите пък определиха българина за фаворит, като коефициентите за успеха на нашето момче варират около 1.20.

Марсел Гранойерс започва турнира с приповдигнато настроение, след като през уикенда спечели титлата от турнира в Кицбюел, Австрия. Това бе общо 4-и трофей за 27-годишния Гранойерс на ниво АТР.

Григор Димитров няма да защитава точки в Монреал, тъй като миналия сезон не успя изобщо да се добере до основната схема (загуби в квалификациите). При победа тази вечер, хасковлията ще си гарантира 45 точки за ранглистата.

За жалост срещата между Гришо и роденият в Барселона тенисист няма да бъде на телевизионен корт и ще може да бъде проследена само чрез официалния лайфскор на турнира.

От Tennis24.bg ще проследим развитието на двубоя гейм по гейм.

КОМЕНТАР НА ЖИВО - ГРИГОР ДИМИТРОВ - МАРСЕЛ ГРАНОЙЕРС:

ПЪРВИ СЕТ:

1:0 - Много убедителен първи гейм за Григор Димитров. Българинът записа три аса и затваря на 15.

1:1 - Българинът пропиля цели три поредни шанса за пробив, след като поведе с 40:0 при сервис на опонента. Гранойерс въобще не се смути от това развитие и спечели 5 поредни точки, а с това изравни резултата в геймовете.

2:1 - Вторият сервис гейм на българина не премина безпроблемно. Той поведе с 40:15, но допусна двойна грешка и изравняване до 40:40. Все пак Гришо успя да затвори в своя полза, а освен това записа и още един, четвърти в този сет ас.

2:2 - Гранойерс печели на нула във втория си сервис гейм и демонстрира много по-убедителни действия в този случай.

2:3 - Димитров бе наказан от Гранойерс. Испанецът реализира още първата си точка за пробив в мача. Той поведе с 30:0 в началото на гейма, след което Димитров изравни 30:30. След това обаче Гранойерс спечели нови две поредни разигравания и взима важен аванс в първата част.

3:3 - Гранойерс не успя да затвърди пробива. Ситуацията в този гейм също бе равностойна като се стигна до няколко изравнявания при 30:30 и 40:40. След това обаче Гришо успя да реализира още първата си точка за пробив и така веднага изравнява резултата!

3:4 - Трети пореден пробив и отново за Гранойерс. Димитров успя да спаси една възможност за пробив пред испанеца, но във втория случай допусна двойна грешка! До момента българинът е пласирал едва 40% първи сервис и това води до сериозни проблеми за него.

3:5 - Този път по-опитният испанец не допуска спад и успява да затвърди реализирания пробив. Така той е само на гейм от спечелването на първия сет.

4:5 - Димитров остава в сета, след като печели без особени затруднения сервис гейма си.

4:6 - Гранойерс без проблеми затваря поредния си сервис гейм, а с това и първия сет след 39 минути игра.

ВТОРИ СЕТ:

1:0 - Димитров печели без проблеми първия си гейм във втория сет. Това стана, въпреки че той вкара едва един първи сервис.

1:1 - Гранойерс имаше сериозни проблеми и се стигна до изравнявания при 30:30 и 40:40. След това той дори спаси точка за пробив преди все пак да спечели подаването си.

2:1 - Повече от оспорван гейм. Димитров поведе с 30:0, но не само допусна изравняване, но и се наложи да спасява точка за пробив при 30:40. Този път той се справи успешно с тази задача, а след това успя да затвори в своя полза.

2:2 - Изключително лесен гейм в полза на Гранойерс. Той продължава да вкарва над 60% първи сервис и това улеснява задачата му.

3:2 - Димитров вдигна малко процента си вкаран първи сервис и това веднага му донесе спечелване, без особени затруднения, на третия си гейм в сета. Точно час от началото на битката в Монреал.

3:3 - Отново в гейм на Гранойерс се стига до изравнявания при 30:30 и 40:40. Въпреки това той се справи с трудните ситуации и пак затваря в своя полза.

4:3 - Не особено лесен гейм за българина. Той допусна изоставане с 15:30, но все пак успя да обърне. Освен това завърши с шестия си ас в мача. Въпреки това във втория сет процентът му вкаран първи сервис пак е само около 50%.

4:4 - Повече от труден гейм за Гранойерс, който допусна две двойни грешки и се озова в ситуация 0:40 и три възможности да бъде пробит. Той обаче не трепна и ги спаси, въпреки че пак не вкарваше първи начален удар! Необяснимо слаба игра на българина във важните моменти.

4:5 - Закономерно, след като пропусна поредица добри възможности, Григор Димитров бе наказан. Гранойерс стигна до пробив като в решителния момент българинът направи двойна грешка!

4:6 -
Гранойерс заслужено приключва срещата в своя полза след почти безпроблемен гейм. В следващия кръг той ще играе с Анди Мъри.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини