Григор Димитров: Двубоите от Шлема нямат еквивалент



04-08-2013 14:11 | Николай Драгиев

В петък вечер Григор Димитров отпадна от четвъртфиналите на турнира във Вашингтон, след като загуби с два тайбрек-сета от Томи Хаас. За целият двубой Гришо сервира брилянтно и почти не даде точки за пробив пред съперника си, но в крайна сметка Хаас не трепна във важните моменти и се поздрави с успеха.

„Загуби като тази трудно се приемат, разбира се, но знам, че дадох всичко от себе си, което също е важно. Това не е корт, на който се печелят лесно победи”, коментира Димитров пред USA Today.

22-годишният българин ясно осъзнава, че опитните тенисисти са трудни за побеждаване.

„Много е трудно да играеш с някой като него (Хаас). Аз мисля, че с много труд и правилните хора около теб, разбира се и ако останеш здрав, границите могат да бъдат преминати”.

Гришо бе запитан и за сравненията с Роджър Федерер, както и прякорът „Бейби Фед”, който медиите му лепнаха през последните месеци.

„Нямам нужда от сравнения. Аз все още не съм спечелил дори една титла от АТР, докато това момче е вероятно най-великия тенисист в историята, има 17 титли от Шлема. Просто мисля, че няма нужда от подобни сравнения и е  по-добре те да спрат.

Сезонът на твърди кортове в Северна Америка вече започна, а след няколко седмици предстои и „черешката на тортата” – последният турнир от Големия шлем за сезона – US Open. До момента Димитров има две участия в основната схема, но никога не е прескачал първи кръг.

„Първите три двубоя в турнирите от Шлема винаги са много трудни. Играеш 3 от 5 сета, всички играят добре и не можеш да си сигурен какво ще се случи на корта. Просто трябва да извлечеш позитивите от подобни двубои”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини