ВИДЕО: Железният Томи Хаас пречупи Гришо във Вашингтон



03-08-2013 04:03 | Николай Драганов

Григор Димитров приключи участието си на турнира от сериите ATP 500 във Вашингтон след поражение с 2:0 сета от Томи Хаас. Гришо отстъпи със 6:7(5), 6:7(3) и напуска надпреварата с 90 точки за ранглистата с $ 30 000 от наградния фонд.

 

Двубоят на централния корт беше повече от равностоен, но германският ветеран бе една крачка по-бърз, една идея по-търпелив и няколко сантиметра по-прецизен в ключовите моменти, което му гарантира успеха и класиране на полуфинал. 

 

Хаас взе реванш от Гришо за поражението си в Лос Анджелис през 2011 година, когато нашето момче го надигра също с 2:0 сета и ще изчака сблъсъка между гигантите Хуан Мартин дел Потро и Кевин Андерсън, за да научи името на своя съперник.

 

Достатъчно показателна за начина, по който протече двубоя е и статистиката - Гришо записа 15 срещу 5 аса, допусна 6 срещу 8 двойни грешки и вкара 63% срещу 56% първи сервис за своя съперник, но спечели 6 точки по-малко в мача - 83 срещу 89. 

 

Българинът имаше своите шансове в първия сет, като пропусна общо четири точки за пробив – по две в третия и единадесетия гейм. Хаас имаше един шанс да пробие подаването на Гришо, но с цената на сетбол в дванадесетия гейм, но българинът се справи и вкара сета в тайбрек. Точно един минибрейк реши неговия изход, като за съжаление той бе в полза на Томи Хаас още при третото разиграване.

 

Гришо играеше на високо ниво и не може да се каже, че направи кой знае какви грешки, но в още по-голяма степен това важеше за 35-годишният германец, който за пореден път доказа, че 2013 година е годината на ветераните и отвръщаше повече от солидно на всеки натиск и опит да бъде поставен под напрежение от младия си съперник.

 

Двамата продължиха да си разменят качествени начални удари и да взимат без сериозна драма подаванията си. Гришо се стараеше да измисли нещо, с което да изненада своя противник, но отговорът бе повече от железен. Все пак в 12-тия гейм усилията на Димитров бяха възнаградени и той се добра до точка за пробив, но отново без да трепне Хаас се спаси и вкара мача в нов тайбрек.

 

Там германецът за втори път остана все толкова убийствено солиден, поведе с минибрейк и преднина от 3:0, а при 5:3 точки в своя полза Гришо допусна нова неточност, която малко по-късно му коства и мача.

 

ГРИГОР ДИМИТРОВ СРЕЩУ ТОМИ ХААС - ГЕЙМ ПО ГЕЙМ!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини