Шампионът от Уимбълдън очаква Григор в Монреал (жребий)



03-08-2013 00:24 | Николай Драганов

Григор Димитров ще стартира участието си на "Мастърс 1000" турнира в Монреал през следващата седмица срещу Марсел Гранойерс (Испания). 27-годишният Гранойерс се намира под №53 в ранглистата, като в кариерата си е достигал най-много до №19.

Испанецът има три титли във витрината си, а през уикенда ще се бори за четвърта на финала на турнира в Кицбюел. Именно този двубой може да се окаже от полза на Димитров, тъй като се очаква Гранойерс да е натрупал повече умора най-вече заради дългото пътуване от Европа до Канада, промяната на часовата зона и смяната на червени кортове с твърди.

До този момент Гришо и Гранойерс нямат мачове на ATP ниво, като са срещали веднъж на турнир от сериите "Чалънджър" в Испания през 2009 година, когато победата е за Гранойерс в три сета.

Евентуална победа на българина ще му гарантира 45 точки за ранглистата и четвърта среща с актуалния №2 в света и шампион от Уимбълдън Анди Мъри. До този момент Гришо няма спечелен дори сет срещу британеца, но на два пъти бе близо да поведе, губейки тайбрек в първата част в Бризбейн и Маями през този сезон.

Големият отсъстващ от Rogers Cup е Роджър Федерер, но в Канада ще видим Рафаел Надал и Новак Джокович. Нещо повече - двамата попаднаха в една част на схемата и могат да се срещнат на полуфинал.

Първият съперник на Ноле ще се реши от двубоя между Бърнард Томич или Флориан Майер, докато Рафа очаква победителя от мача Джеси Ливайн - Ксавие Малис.

В четвъртината на Ноле са още Типсаревич, Нишикори, Гаске и други, а при Рафа има имена като Янович, Хаас и Вавринка. В третата четвъртина са Давид Ферер, Томаш Бердих, Жил Симон, Николас Алмагро и други, а в последната освен Мъри и Димитров са още Хуан Мартин дел Потро, Фабио Фонини, Ърнест Гулбис и други.

ОСНОВНА СХЕМА

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини