Григор Димитров с експресна победа и място на четвъртфинал



02-08-2013 03:52 | Станко Димов

Григор Димитров записа фантастична победа в двубоя си от трети кръг на АТР 500 турнира във Вашингтон! Българинът се наложи с 6:3, 6:2 над една от големите надежди на домакините – Сам Куери в двубой, който продължи едва 60 минути.

Един пробив в първия и два във втория сет осигуриха крайния успех на Димитров, който в същото време сервира отлично и не загуби сервис-гейм през цялата среща.

Гришо завърши срещата с 10 аса на сметката си, но и с 5 двойни грешки. Победата класира Димитров на четвъртфинал, където пък му предстои сблъсък с Томи Хаас.

До момента Григор Димитров има гарантирани 90 точки за ранглистата, както и чек на стойност $30 000. При нова победа, хасковлията ще се класира за полуфинал и ще си осигури 180 точки за ранглистата и близо $63 000 от наградния фонд.

Водач в схемата във Вашингтон е Хуан Мартин дел Потро. Дуел между аржентинеца и Григор Димитров е възможен на полуфинал. Любопитното е, че по-рано през сезона Гришо и Дел По се срещнаха веднъж и то отново бе на турнир от АТР 500 категорията, при това точно на полуфинал (Ротердам).

ПОБЕДАТА НА ГРИГОР ДИМИТРОВ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

ОСНОВНА СХЕМА В ТУРНИРА 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини