Григор Димитров с убедителен старт във Вашингтон



31-07-2013 03:38

Григор Димитров стартира АТР 500 турнира във Вашингтон с убедителна победа. Българинът надигра опитния Ксавие Малис (№100) със 7:6(4), 6:4 за 75 минути игра.

В първия сет логично се стигна до тайбрек, след като и двамата печелеха убедително своите геймове. За тези 12 гейма не се стигна до нито една точка за пробив. Гришо пласира девет аса и при първи сервис отстъпи едва две разигравания. От своя страна Малис загуби в своите геймове общо едва четири точки.

Малис успя първи да вземе мини-пробив и се откъсна с 4:2 точки. Димитров не се притесни от този развой и това сякаш дори го мотивира за обрат. Той не просто изравни, но и спечели пет поредни разигравания за 7:4 в своя полза след 40 минути игра.

Българинът започна по-добре и втората част. Той най-после се възползва от ниския процент вкаран първи сервис на Малис и успя да пробие за 2:1. Григор реализира още първата точка за пробив открила се в мача пред себе си.

Димитров бе повече от убедителен при свой начален удар и при 5:4 сервираше за мача. Тогава той даде една възможност на Малис за пробив, но я спаси и след това затвори битката в своя полза.

По-рано този сезон Димитров победи Малис и на "Мастърс 1000" в Монте Карло на клей с 6:3, 6:2.

В трети кръг Григор Димитров ще играе със Сам Куери, срещу когото няма записан двубой на ниво АТР. Досега българинът си осигури 45 точки за световната ранглиста.

ВИЖТЕ ОСНОВНАТА СХЕМА НА ТУРНИРА!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини