Вика: Коляното ми ще бъде на 100% за Карлсбад



28-07-2013 17:43 | Николай Драганов

Бившата №1 в света и носителка на две титли от Големия шлем Виктория Азаренка ще се завърне на корта през следващата седмица за турнира в Карлсбад, след като не е играла от Уимбълдън насам. Вика получи болезнена травма в коляното по време на двубоя си от втори кръг, като след дълга пауза успя да го доиграе и спечели, но така и не излезе за следващия си мач.

 

"Винаги е трудно да оттеглиш участие от който и да било турнир заради контузия. Настроен си добре психически, играеш добър тенис и се случва нещо, което е извън твоя контрол. Не трябва обаче да допускаш това да те сломи", коментира Азаренка.

 

"Най-доброто, което можеш да направиш, е да впрегнеш тези емоции в нещо позитивно и да работиш още по-здраво, за да подобриш играта си", допълни Вика.

 

До този момент в кариерата си тя е участвала само веднъж в Карлсбад - през 2007 година, когато губи във втори кръг от Даниела Хантухова. През този сезон Азаренка ще бъде поставена под №1 в схемата, а на турнира ще участва също и Агниешка Радванска.

 

"Тренирам и провеждам рехабилитационни процедури ежедневно. Сутрин правя специфични упражнения в басейна, за да заздравя определени части от тялото си без излишен риск. След това работя с физиотерапевта, а вечер завършвам със сесии на корта. Коляното ми ще бъде готово на 100%, когато пристигна в Карлсбад", гарантира белорускинята.

 

Тя сподели и очакванията си за предстоящия US Open, като не скри колко важен за нея е този турнир. През миналата година Вика бе много близо до триумф, сервирайки за мача при 5:4 в третия сет, но все пак позволи на Серина Уилямс да и отмъкне отличието.

 

"Ясно е, че Откритото първенство на САЩ е много важно за мен", призна Вика, която ще навърши 25 години след три дни. "Играя добре на твърди кортове и искам да се възползвам максимално от турнирите, които предшестват Ню Йорк. Контузията дойде в доста неприятен момент, така че много внимателно обмисляме графика на участията ми", завърши Азаренка.

 

Турнирът в Карлсбад стартира утра, като вече е ясна и основната схема. Вика почива в първи кръг, а във втори очаква победителката от италианския сблъсък между Флавия Пенета и Франческа Скиавоне.

 

Друга италианка - Роберта Винчи е поставена под №4 и изглежда най-вероятен съперник на Азаренка на полуфиналите, а в долната част на схемата като №2 и №3 са Агниешка Радванска и Петра Квитова.

 

ОСНОВА СХЕМА В КАРЛСБАД

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини