Гришо започва US Open сериите – вижте първия му съперник



27-07-2013 08:26 | Станко Димов

Григор Димитров започва участието си в US Open сериите. Това ще се случи в началото на идната седмица, когато започва турнирът Citi Open в американската столица Вашингтон. Надпреварата е от категорията АТР 500, а Димитров започва участието си директно от втори кръг, тъй като е сред поставените в основната схема.

Първият съперник на българина ще бъде определен от двубоя между Ксавие Малис и Раджийв Рам. До момента Гришо и 29-годишният американец Рам са се срещали 3 пъти, като българинът има спечелен едва 1 сет. Последният им сблъсък бе в квалификациите на турнира в Синсинати миналата година, а Рам се наложи след 2 тайбрек-сета.

С Ксавие Малис, който е сред ветераните в тура, Григор има по една разменена победа. Нашето момче спечели последният двубой между двамата, който бе в на старта на „Мастърс 1000” турнира в Монте Карло през април тази година.

Ако запише победа и се класира за трети кръг, българинът ще си осигури 45 точки за ранглистата и чек за близо $15 000. Там на Григор ще му предстои сблъсък със Сам Куери или някой измежду Денис Истомин и Сантяго Хиралдо.

Водач в схемата във Вашингтон е Хуан Мартин дел Потро. Шампионът от US Open 2009 попадна в една половина с Григор Димитров, като двамата могат да се срещнат само на полуфинал. Сред другите сериозни имена в турнира са Томи Хаас, Кей Нишикори, Жил Симон, Милош Раонич, Джон Иснър и др.

Турнирът във Вашингтон започва в понеделник. Първият двубой на Григор по всяка вероятност ще се играе във вторник или сряда.

ОСНОВНА СХЕМА ВЪВ ВАШИНГТОН

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини