Федерер се завръща в Гщаад в търсене на втора титла



21-07-2013 11:40 | Николай Драганов

Бившият №1 и носител на 17 титли от Големия шлем Роджър Федерер ще бъде голямото име по време на надпреварата от категория ATP 250 в Гщаад (Швейцария).

 

Турнирът на червени кортове в изключително красивия швейцарски град стартира в понеделник, а вече е ясна и основната схема. Девет години след като печели трофея през 2004 година, Федерер ще се опита да го стори отново през този сезон. Това ще бъде не само втора титла за него от Гщаад, но и втора изобщо за 2013 година.

 

Нещо повече - Роджър се завръща в родината си след голямо разочарование от надпреварата в Хамбург, където отстъпи на полуфинал на 114-тия в света Федерико Делбонис.

 

Очаквано Маестрото е поставен под №1 в схемата и почива в първи кръг, а във втори ще се изправи срещу победителя от двубоя между Даниел Брандс и своя сънародник и съотборник за Купа "Дейвис" Марки Киудинели. В трети кръг е възможна среща с Роберто Батиста-Агут, а на полуфиналите евентуални съперници са имена като Хуан Монако, Михаил Южни, Пабло Андухар, Пол-Анри Матио и други.

 

Водач в долната част на схемата и поставен под №2 е друг швейцарец - Станислас Вавринка. Негов съперник във втори кръг ще бъде французинът Кени Де Шепер или Даниел Химено-Травер, а в трети е възможна среща с Фелисиано Лопес или "кошмарът" на Федерер от Уимбълдън Серхий Стаховски.

В тази част на схемата са още третият поставен Янко Типсаревич и миналогодишният шампион Томаш Белучи, както и Федерико Делбонис.

 

По повод завръщането на големия любимец на швейцарската нация, във вторник (23 юли) на централния корт "Рой Емерсън Арена", ще бъде проведена и специална церемония в чест на Федерер. 

 

ОСНОВНА СХЕМА НА ТУРНИРА В ГЩААД

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини