Федерер убедително на четвъртфинал в Хамбург (видео)



18-07-2013 19:03

Роджър Федерер се класира за четвъртфиналите на АТР 500 турнира в Хамбург, който е първи за него след Уимбълдън. Той надигра 140-ия в света Ян Хайек с 6:4, 6:3 за малко над час игра.

Първият сет бе доста оспорван и продължи 39 минути. Федерер първи имаше известни затруднения и при 3:3 спаси две точки за пробив. Малко след това той реализира решителен пробив и затвори с 6:4.

Във втората част Федерер проби в шестия гейм и това се оказа достатъчно. При 5:2 той пропусна четири мачбола, но малко по-късно все пак приключи битката за 6:3.

"Опитвам да намеря оптималния си ритъм на игра и в течение на турнира се чувствам все по-добре на корта. Боря се за всяка точка и съм оптимист за следващите мачове. Надявам се да постигна още добри резултати," коментира Фед.

За място на полуфинал Федерер ще спори с Флориан Майер. ФедЕкспрес води с 4:0 в преките им сблъсъци до момента.

За четвъртфинал в Хамбург се класира и местният любимец Томи Хаас, който нямаше проблеми в двубоя си срещу Карлос Берлок - 6:2, 6:4. Миналогодишният шампион Хуан Монако загуби сет, но въпреки това успя да победи Беноа Пер и също продължава напред в турнира.

Денят беше успешен и за Фернандо Вердаско, Николас Алмагро и Фабио Фонини, които също вече очакват следващите си съперници.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини