Вердаско дели Гришо от втори финал в ATP



12-07-2013 18:27 | Николай Драганов

Григор Димитров ще се изправи срещу бившия №7 в света Фернандо Вердаско на полуфиналите на турнира в Бостад. Този сблъсък стана факт, след като испанецът, който в момента е под №35 в света, надигра с 6:4, 4:6, 7:5 своя сънародник и поставен под №2 в схемата Николас Алмагро. Срещата ще бъде в събота от 14,00 часа българско време.

 

По-рано днес Гришо защити своите 90 точки от миналата година, когато отново достигна до полуфиналите. През 2012 той бе спрян на тази фаза от бъдещия шампион Давид Ферер. През тази година световният №3 не участва, а по пътя към титлата миналия сезон той надигра именно Алмагро на финала.

 

В опит да се класира за втори път на финал, след като стори това в началото на годината в Бризбейн, Димитров ще трябва да спечели първия си двубой срещу Вердаско. Това е шести полуфинал за Гришо, а самият испанец е полуфиналист от Бостад през 2008 година, когато губи от Томаш Бердих.

 

Голямата изненада на днешния ден е именно отпадането на поставеният под №1 Бердих, който отстъпи с 2:0 сета на холандеца Тиемо Де Бакер след 7:5, 7:5 в отделните части. Съперник на Де Бакер пък ще бъде аржентинецът Карлос Берлок, който надигра Алберт Рамос от Испания с 6:3, 3:6, 6:0. Любопитна подробност е, че подобно на другия полуфинал между Гришо и Вердаско, Берлок и Де Бакер също не са се срещали нито веднъж до този момент.

 

Това на практика означава, че Григор Димитров е и най-високо ранкираният играч останал в Топ 4 на турнира в Бостад. Тиемо де Бакер е извън Топ 100 на ранглистата, заемайки 104-та позиция, докато другият полуфиналист в горната част Берлок, е 74-ти. От четиримата финалисти АТР титли има само Вердаско - 5.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини