Григор Димитров отново на полуфинал (видео)!



12-07-2013 13:25

Григор Димитров за втора поредна година достигна полуфинал на АТР 250 турнира на клей в Бостад. Българинът надви в четвъртфиналите поставения под номер 3 и световен номер 20 Хуан Монако с 6:3, 6:2 за малко повече от час игра.

Българинът започна срещата подобаващо и поведе с 3:0 след пробив. След този силен старт обаче последва сериозен спад в играта му. По-опитният Монако не пропусна да се възползва и го проби на 15 за 3:2. Димитров не се притесни от тази ситуация и при проби отново за 5:3 като бе подпомогнат и от аржентинеца, който в решителния момент направи двойна грешка. В крайна сметка Григор спечели с 6:3 първата част.

Вторият сет бе повече от силен за Григор. Той стартира с пробив, който Монако веднага върна за 1:1. Димитров обаче реализира серия от 4 поредни гейма за 5:1 и в крайна сметка нямаше проблеми да приключи битката с победа.

Така той успя да защити постижението си от миналия сезон, когато също достигна полуфиналите в турнира. Българинът успя да постигне и първа победа над Монако, от когото бе губил на три пъти.

В следващата фаза той очаква Фернандо Вердаско, с който няма мач до момента. Срещата ще се проведе в събота от 14,00 часа българско време.

"Да, много съм доволен от днешния мач. Така бе и в предишните два мача. Чувствах се много добре на корта. Показах добра игра във важните точки, доволен съм като цяло.

"Бях малко нервен преди двубоя. Като цяло не е лесно да преминеш от играта на трева към клей. Имах труден съперник днес, който играе успешно на клей. През тази година и аз играя добре на червено. Надявам се да продължа да показвам такъв тенис.

"И Вердаско, и Алмагро са много добри на клей. С всеки от двамата ще бъде трудно. Ще опитам да дам всичко от себе си срещу победителя," сподели Гришо след двубоя.

РАЗВИТИЕТО НА СРЕЩАТА ГЕЙМ ПО ГЕЙМ!



 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини