Григор Димитров срещу Хуан Монако 6:3, 6:2 (гейм по гейм)



12-07-2013 11:32

През този сезон Григор Димитров имаше щастието да "отмъсти" на няколко съперници, които неизменно досега го бяха побеждавали, включително и №1 в света Новак Джокович.

Днес Гришо получи нов подобен шанс, а негов противник бе световният №20 Хуан Монако и той се възползва подобаващо.


Коментар на живо гейм по гейм, ДИМИТРОВ - МОНАКО:

1:0 - Григор започна доста силно и след няколко добри сервиса поведе 40:0. Непредизвикана грешка и добро изпълнение на Монако доведоха резултата до 40:30, но българинът все пак затвори в своя полза.

2:0 - Оспорван гейм. Двамата си размениха няколко успешни разигравания и се стигна до 30:30. В този момент Монако допусна непредизвикана грешка от форхенд и Григор получи точка за пробив, която аржентинецът бързо спаси с начален удар. Малко след това българинът пласира отлична къса топка и той пак достигна до точка за пробив. Този път той я реализира след страхотно разиграване!

3:0 - Монако веднага имаше възможност да върне пробива като достигна до три поредни точки за спечелване на подаването на българина. Гришо обаче не се притесни и ги спаси. В тези важни моменти той сервира доста добре и това го улесни и в крайна сметка затвори в своя полза.

3:1 - Монако сервира много добре и бързо поведе с 40:0. След това аржентинецът обаче допусна няколко поредни леки грешки и се стигна до изравняване 40:40. Все пак аржентинецът успя да вземе първи гейм в мача малко след това.

3:2 - Григор отново бе неубедителен в своя сервис гейм и логично бе пробит на 15. Българинът допусна няколко грешки и Монако този път не пропусна да се възползва.

3:3 - Гейм на нула за Монако. Аржентинецът сервира много убедително и не остави шансове на Димитров.

4:3 - Убедително представяне на Димитров, който затвори без проблеми и отново повежда в резултата.

5:3 - ПРОБИВ за Григор Димитров. Българинът се възползва от няколко неубедителни изпълнения на Монако и стигна до 15:40 в осмия гейм. Монако не издържа на напрежението и допусна двойна грешка в този момент. Така той допусна втори пробив само в този сет.

6:3 - Григор сервира добре в този решителен гейм, а и бе подпомогнат от Монако, който пак допусна леки грешки. Така той затваря в своя полза първия сет и е близо до това отново да играе полуфинал в Бостад!

ВТОРИ СЕТ:

1:0 - ПРОБИВ за българина. Гришо стартира по отличен начин втората част. Той изигра поредния си убедителен гейм и успя да спечели подаването на съперника.

1:1 - Изключително слаб гейм за Димитров, който веднага допуска връщане на пробива. Българинът направи поредица от леки грешки и опитният Монако не пропусна да се възползва.

2:1 - И пак - пробив за Димитров. Поредицата, в която сервиращият не може да спечели подаването си продължава. Гришо отново взима аванс, след като се възползва за пореден път от неубедителните действия на съперника. Дали този аванс ще се окаже достатъчен за спечелването и на втория сет?

3:1 - Нов гейм за Димитров, който затвърждава постигнатия пробив.

4:1 - ВТОРИ ПРОБИВ! Григор демонстрира отлична игра в защита и отново взима подаването на съперника, което би трябвало да значи че няма да има проблеми да затвори двубоя в своя полза. Българинът впечатли с няколко наистина отлични изяви в защита, които отчаяха съперника му.

5:1 - Нов убедителен гейм за българина. Той сервира отлично и без никакви проблеми затвори на 15. Още малко остава до крайния успех.

5:2 - Монако печели за първи път подаването си в този сет и засега остава в мача.

6:2 - Григор започна повече от убедително гейма и поведе с 40:0. Монако успя да спаси първите два мачбола, но при третия бе безпомощен. И така - ОТНОВО ПОЛУФИНАЛ ЗА БЪЛГАРИНА В БОСТАД!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини