Още двама българи преодоляха 1 кръг в Пловдив



10-07-2013 17:28

Още двама български тенисисти се класираха за осминафиналите на международния турнир за мъже в Пловдив, който е с награден фонд 10 000 долара. Това са националът Александър Лазов и Серафим Грозев. Така нашите представители станаха четирима след вчерашните успехи на Валентин Димов и Димитър Кутровски.
 
Третият поставен Лазов се наложи със 7:6(3), 7:5 над руснака Роналд Слободчиков в оспорван двубой. Така левичарят от Пазарджик си направи сам подарък "на патерица" за вчерашния си 23-и рожден ден. Следващият съперник на Лазов е също руснак - квалификантът Андрей Рубльов.
 
Участващият с "уайлд кард" Грозев спечели българското дерби срещу Марсел Радев 7:5, 6:3. Във втория кръг пловдивчанинът се изправя срещу втория в схемата Дино Марчан от Хърватия, който спечели фючърса в Хасково миналата седмица.
 
Бившият национал Цветан Михов отстъпи на Робин Щанек от Чехия с 5:7, 4:6. В първата част софиянецът имаше сетбол при 5:4, но не успя да го реализира.
 
Преодолелият квалификациите Николай Драганов загуби от Джибрил Диара от Австрия с 1:6, 1:6.
 
В четвъртък на осминафиналите осмият поставен Димов излиза срещу италианеца Лоренцо Папасидеро, с когото са играли в един клуб на Апенините. Кутровски пък ще играе срещу водача в схемата Теодорос Ангелинос от Гърция.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини