Йелена Ристич контролира спокойствието на Джокович



06-07-2013 15:14 | Станко Димов

Да гледаш отстрани двубоите на Новак Джокович не е никак лесна задача, особено ако става въпрос за гаджето на сърбина – Йелена Ристич. 27-годишната красавица, която вече години наред е неизменна част от живота на най-добрия тенисист на планетата призна, че за нея е далеч по-лесно да гледа Ноле по телевизора, отколкото на живо.

„Разбира се, че страстите са много големи, когато гледаш твоят приятел на живо. Но това е и много отговорно. Не искам да съм прекалено емоционална, защото това може да разсее Новак. Опитвам се да прикривам емоциите си, когато това е възможно. Когато го гледам пред малкия екран е далеч по-лесно за мен, защото няма как камерите да ме следят.

Моята работа е да запазя Новак спокоен преди двубоите си. Емоционално ние се подкрепяме много, което е важно. Не само аз го подкрепям, но и той мен”, коментира Ристич.

Ристич редовно е сравнявана с гаджето на Анди Мъри – Ким Сиърс. Двете ще заемат местата си в ложите на Джокович и Мъри в неделя, когато е финалът на Уимбълдън.

„С Ким се познаваме. Винаги, когато можем си казваме по няколко думи. За жалост обаче и двете сме заети и почти не сме имали време да се опознаем. Мисля, че двамата с Анди Мъри са много приятна двойка. Между Анди и Новак няма отрицателна енергия или някакво напрежение. Това е джентълменски спорт, а двамата са джентълмени”, каза Ристич.

Йелена има изключително важна роля във фондацията на Новак Джокович. На практика Ристич движи всичко случващо се с нея, тъй като е неин изпълнителен директор.

В понеделник вечер, ден след финала на Уимбълдън, в Лондон ще има специална гала-вечер, на която домакини ще бъдат Новак и Йелена. Събраните средства пък ще отидат за деца в неравностойно положение в родината на двамата – Сърбия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини