Гришо стартира в Бостад срещу млад и колоритен швед



06-07-2013 18:26 | Николай Драганов

17-годишният шведски талант Елиас Имер е първият съперник на Григор Димитров на започващия през следващата седмица турнир от сериите ATP 250 в Бостад, Швеция. Двубоят ще се проведе в понеделник около 13,00 часа българско време.

 

Имер е част от академията Good to Great, в която тренира и Гришо, а през последните дни двамата дори се похвалиха в "Туитър" със снимка след тренировка помежду им.

 

Димитров има да защитава цели 90 точки от тази надпревара, тъй като през миналата година достигна до полуфинал, където отстъпи на бъдещия шампион Давид Ферер.

 

При евентуална победа над Имер, Гришо ще срещне победителя от сблъсъка между Филипо Воландри от Италия и Юрген Зоп от Естония. Евентуален съперник на четвъртфиналите пък е Хуан Монако, а на полуфинал е възможна среща с Фернандо Вердаско, миналогодишния финалист Николас Алмагро и други.

 

Димитров е поставен под №5 в основната схема, водач на която е Томаш Бердих. В горната половина са още играчи като Томи Робредо, Виктор Троицки, Орасио Себайос и други.

 

Григор Димитров ще участва в Бостад и в схемата на двойки, като името на партньора му е повече от любопитно - Микаел Тилстрьом. 41-годишният швед е наставник на Гришо в академията, като не се състезава активно от далечната 2000 година.

В кариерата си Тилстрьом има 8 титли на двойки и е достигал до №15 в света. Съперници на българско-шведската двойка, която влиза в надпреварата с "уайлд кард" в първи кръг са поставените под №4 Йохан Брюстрьом (Швеция) и Равен Клаасен (ЮАР).

 

ОСНОВНА СХЕМА (СИНГЪЛ)

ОСНОВНА СХЕМА (ДВОЙКИ)

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини