Гришо: Искам титла от Шлема, сбъднах мечта с успеха над Ноле



25-06-2013 17:54

Най-добрият български тенисист Григор Димитров преди да започне участието си на Уимбълдън за Саймън Чембърс от сайта Tennis Space.

Той говори както за последните събития около него и смяната на академията "Муратоглу" с тази на Магнус Норман, за двубоите си с Новак Джокович и Рафаел Надал, както и за отношенията си с Мария Шарапова.


Носиш прякора "Бейби Фед" заради игровия си стил. Тежи ли подобно сравнение?
- Не е лесно. Не знам какво повече да кажа (смее се). Занимават ме с това от много години. Не знам какво да направя, за да се преустанови и да се отърва от него. Трябва да призная, че в началото ми беше приятно, когато бях на 17-18. Мислех си "аз съм голяма работа", но в крайна сметка не заслужавам подобно сравнение. Изпитвам огромен респект към Федерер. Все пак не мога да скрия, че имаме и някои прилики, това е очевидно. Надявам се всичко това да спре.

Смени академиите и от тази на "Муратоглу" отиде в Швеция при Магнус Норман и Микаел Тилстрьом. Как се отразява това?
- Беше труден период. Прекарах пет седмици в Стокхолм, а времето бе много странно. Три-четири дни изобщо не видях светлина. Работих наистина здраво. В края на годината работих много усилено и във фитнеса. Дано това се отплати. Сега се чувствам много по-силен физически. Мисля че ще мога да издържам по-дълго в дъгите мачове и съм доволен от свършената работа. Отношенията ни са много добри и те ми помагат със своя опит.

Беше казал, че искаш да бъдеш оставен да си вършиш работата, без да те безпокоят. Но как искаш да останеш извън общественото внимание като започна да излизаш с Мария Шарапова?
- Какво мога да кажа? Направих своя избор. Знаех, че ще се случи подобно нещо, не мога да скрия. Разбирам въпроса, но в крайна сметка е най-важно какво правя на корта, а останалото са лични неща.

Победи Новак Джокович в Мадрид, затрудни Рафаел Надал в Монте Карло. Чувстваш ли, че големите успехи предстоят?
- Почти. Тази седмица в Мадрид бе страхотна за мен. Това бе мачът, който винаги съм чакал. Бе наистина специален момент. Научих много през тази седмица. Сякаш се впуснах в приключение и бе много приятно. Предстои ми още много работа. Искам наистина да подобря играта си. Но и не само играта. А също и много неща в подготовката си за мачовете и тренировките.

Коя е най-голямата ти мечта?
- Разбира се, най-много искам да спечеля турнир от Големия шлем. Това е най-голямото постижение като тенис играч. Освен това да бъдеш в топ 10 и да се бориш с най-добрите състезатели, е особено важно. Безспорно да спечелиш титла от Големия шлем те качва на друго ниво и е съвсем различно преживяване. Определено е една от най-основните ми цели. Искам да се представям силно в състезанията от Топ 4, защото досега имах някои затруднения. Нужно е да намеря правилния подход към нещата и да съм сигурен, че когато наближи даденият турнир ще съм подходил към него по най-правилния начин.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини