Успехът на Григор Димитров гейм по гейм



25-06-2013 14:48 | Станко Димов

Григор Димитров срещу Симоне Болели - гейм по гейм.

ПЪРВИ СЕТ: (Григор Димитров спечели жребия и избра да сервира)

1:0 Отлично начало на Гришо, който реализира 2 аса и спечели подаването си на 0.

2:0 ПРОБИВ ЗА ГРИГОР ДИМИТРОВ! Българинът поведе с 40:0, след което Болели успя да намали на 40:30, спасявайки първите 2 точки за пробив. При третия опит обаче българинът взе разиграването и проби.

3:0 Гришо затвърждава пробива по отличен начин. Нашето момче вкара няколко първи сервиса, с които към този момент Болели няма идея как да се справи. В крайна сметка гейм на 15 за Гришо и комфортна преднина от 3:0. Първа пауза в двубоя, след което Болели ще сервира.

3:1 Болели спечели първия си гейм в мача и спира серията на Димитров. Нашето момче обаче е с пробив напред.

4:1 Брилянтен гейм за Григор Димитров, който спечели подаването си на 0. От началото на срещата българинът е загубил едва 1 точка, когато сервира. Втора пауза в срещата.

5:1 ВТОРИ ПРОБИВ ЗА ГРИГОР, КОЙТО ЩЕ СЕРВИРА ЗА УСПЕХ В ПЪРВИЯ СЕТ. До момента българинът не е допуснал нито една непредизвикана грешка!

6:1 ГЕЙМ И ПЪРВИ СЕТ ЗА ГРИГОР ДИМИТРОВ. Сетът продължи едва 17 минути, което със сигурност е рекорд от началото на турнира!
При свой сервис Гришо загуби едва 2 точки. Отлична игра за българина до момента.

ВТОРИ СЕТ (сервис на Болели):

1:0 Болели печели подаването си и за първи повежда в резултата в сета.

1:1 Гришо изравнява след гейм на 0 и нов ас (6-и).

2:1 Равностоен гейм, в който се стигна до равенство. Все пак Болели спечели следващите 2 точки и продължава да води в резултата във втората част. Почивка, след която Гришо ще сервира за изравняване на резултата.

2:2 Гришо изравнява резултата с лекота. Българинът наниза 3 аса само в този гейм.

3:2
Болели печели трети пореден свой сервис-гейм. И този път това не се случи лесно, тъй като в един момент резултатът бе 30:30. В крайна сметка обаче сетът продължава без пробиви.

3:3 Още един отличен сервис-гейм за Григор Димитров, който печели подаването си на 0 и изравнява резултата във втората част.

4:3 МНОГО РАВНОСТОЕН ГЕЙМ, В КОЙТО ДИМИТРОВ ПРОПУСНА 2 ТОЧКИ ЗА ПРОБИВ. Българинът поведе с 40:15, но в този момент Болели намери най-добрия си сервис. Записа първи ас от началото на мача, а след това взе и още 3 точки, с което оцеля. Гришо определено може да съжалява, че пропусна да пробие.

4:4
Най-трудният сервис-гейм за Димитров от началото на мача. Стигна се до равенство, но въпреки това Гришо спечели последните 2 точки и съхрани подаването си.

4:5 ПРОБИВ ЗА ГРИГОР ДИМИТРОВ СЛЕД МНОГО МЪЖКА ИГРА. Българинът поведе с 40:30, но Болели спаси точката за пробив. След малко Гришо получи втори такъв шанс, с Болели допусна грешка от воле в близост до мрежата и подпечата пробива.

4:6 ГЕЙМ И ВТОРИ СЕТ - ГРИГОР ДИМИТРОВ. Болели започна силно в гейма и поведе с 30:0, но след това Гришо вкара 4 първи сервиса и италианецът изобщо не успя да върне топката в игра. Гришо е на сет от място във втори кръг.

ТРЕТИ СЕТ (сервис за Болели):

1:0 Гейм на 0 за италианеца, който открива резултата в третия сет.

1:1 Григор Димитров отговаря подобаващо - с гейм на 0.

2:1 Гейм за Болели. На трибуните камерите показаха Стефан Цветков, Данчо Йовчев, Оги Илиев и още наши хора, които подкрепят Гришо.

2:2 Бърз и сравнително лесен гейм за Григор Димитров, който изравнява резултата в третия сет.

3:2 Болели печели гейма си 30 и отново вежда в резултата в третия сет.

3:3 След 13-ия си ас от началото на двубоя, Григор Димитров изравнява резултата в третия сет.

3:4 ОТЛИЧЕН ГЕЙМ ЗА ДИМИТРОВ, КОЙТО ПРОБИВА И ИЗЛИЗА НАПРЕД В РЕЗУЛТАТА. Българинът направи няколко впечатляващи отигравания, с които си заслужи овациите на публиката.

3:5 ОТЛИЧНО! Гейм на 0 за Григор Димитров, който се доближава максимално близо до място във втори кръг. Болели ще сервира за оставане в турнира.

3:6 ГЕЙМ, СЕТ И МАЧ - ГРИГОР ДИМИТРОВ!
Българинът направи още един пробив и си гарантира място във втори кръг в турнира.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини