„Ню Йорк Таймс”: Защо Григор е сред фаворитите на Уимбълдън?



24-06-2013 15:48 | Станко Димов

Григор Димитров е сред Топ 8 фаворитите за трофея от Уимбълдън. Това сочат коефициентите на почти всички букмейкърски къщи в света. Смелите прогнози на букитата обаче сериозно изненадаха колегите отвъд океана, в частност от „Ню Йорк Таймс”.

Изданието  отделя специален материал на тази тема, в който определя българина като „рядък талант”. От „Ню Йорк Таймс” обаче припомнят, че до момента Гришо има скромно представяне в турнирите от Шлема, заради което идва и негодуванието им от решението на букмейкърите.

Ето какво пишат колегите от САЩ:

„Джокович. Мъри. Надал. Федерер. Цонга. Дел Потро. Димитров. Бердих. Това според „Landbrokes”, една от най-големите компании в света за залози, са 8-те най-големи фаворита за трофея от 127-ото издание на Уимбълдън. Защо Григор Димитров, поставен под №29 в основната схемата, е сред големите фаворити?

През последните две седмици преди турнира, двете най-големи теми в света на тениса бяха следните: фактът, че Давид Ферер ще бъде поставен пред Рафаел Надал в схемата, както и казала или не е нещо Серина Уилямс на Мария Шарапова за нейния приятел Григор Димитров, който според слуховете преди това се е срещал със Серина.

Фактът, че Григор Димитров е седми избор на букмейкърите, заедно с Томаш Бердих (50-1), измествайки няколко тенисисти, които са пред него в ранглистата, като Милош Раонич (66-1), Давид Ферер (100-1), Марин Чилич (100-1), Станислас Вавринка (125-1), Ришар Гаске (150-1), може да се дължи на популярността му в последно време.

22-годишният българин е рядък талант, но биографията му в турнирите от Големия шлем все още е слаба. Най-добрият му резултат до момента е достигане до трети кръг на „Ролан Гарос”, където загуби в три сета от Новак Джокович, с когото игра и победи няколко седмици по-рано в Мадрид.

Миналата година, Димитров се отказа в двубоя си от втори кръг на Уимбълдън срещу Маркос Багдатис, а тази година загуби във втори кръг на Куинс Клъб от Лейтън Хюит. Всички от най-добрите играчи в света твърдят, че Давид Ферер е достоен да бъде четвърти поставен в схемата. Но фактът, че Димитров и още 4 други тенисисти, са с по-големи шансове от него означава, че букмейкърите далеч не смятат, че Ферер може да спечели първата си титла от Шлема точно в Лондон”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини