Сензацията Симона Халеп на втори пореден финал



21-06-2013 17:40 | Станко Димов

Симона Халеп и Кирстен Флипкенс ще определят новата шампионка от турнира Topshelf Open в Хертогенбош, Холандия. Това стана факт, след като в петък двете спечелиха полуфиналните си двубои. Първа на корта излезе румънката Халеп, която макар да изоставаше с 1:3 в първия сет, успя да обърне двубоя и да се наложи с 6:3, 6:2 над Карла Суарес Наваро, която пък в четвъртък спря нашата Цветана Пиронкова.

„В началото на двубоя бях малко нервна, но след като изоставах с 3:1 гейма успях да се концентрирам върху всяка точка и това даде резултат. Радвам се, че в края на мача аз бях победител”, коментира Халеп, която се намира в брилянтна форма и има победи в 15 от последните си 17 двубоя (в това число и квалификационни срещи).

„Мисля, че всичко започна в Рим, където изиграх няколко много добри двубоя срещу отлични състезателки. След този турнир започнах да играя по-добре и по-добре. В момента се чувствам отлично, не само психически, но и физически. Вярвам във възможностите си и играя все по-агресивно”, коментира румънката, която само преди няколко дни спечели турнира на клей в Нюрнберг (победи на финала Петкович). Сега Халеп е на втори пореден финал, този път на турнир на трева.

Втората финалистка в Хертогенбош – Кирстен Флипкенс, също не се забави много в двубоя си срещу Гарбине Мугуруса – победа 6:3, 6:1. „Резултатът лъже. Показва лесна победа, но всъщност не беше точка така”, скромно заяви след двубоя Флипкенс.

Белгийката Флипкенс до момента има 2 двубоя срещу Халеп, като победител и в двата случая е излизала румънката. „Тя е в страхотна форма. Миналата седмица спечели титла на клей, сега е на финал на турнир на трева. Определено се намира във формата на живота си. Но аз също играя добре. Много се вълнувам, че ще играя на финал. Нямам търпение пак да изляза на корта, пък каквото се случи”, коментира Флипкенс.

Във финалите на ниво WTA, Флипкенс е с показател 1:0, а Халеп – 1:3 победи.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини