Новак Джокович надви Григор Димитров в прекрасно тенис шоу в Лондон (ВИДЕО)



20-06-2013 18:26

Световният номер 1 Новак Джокович успя да победи Григор Димитров на демонстративния турнир „The Boodles” в Лондон след прекрасно тенис шоу. Сърбинът се наложи с 5:7, 6:3, 10:6 във финален тайбрек.

По време на тенис сблъсъка двамата нагледно демонстрираха, че са в отлични приятелски отношения и се опитваха максимално да се раздават на корта и да забавляват публиката. Всеки от тях поздравяваше своя колега при хубаво отиграване и като цяло двамата сътвориха наистина прекрасен за гледане мач.

В първия сет Джокович бе този, който първи имаше шанс да пробие при 2:1, но Григор сервира отлично и се спаси. Малко по-късно при 5:4 за сърбина той отново имаше аванс от 0:30 при подаване на Димитров, но българският талант сервира отлично и обърна в своя полза.

При 5:5 българинът стигна до точка за пробив и я реализира с невероятен минаващ удар, който бе аплодиран от публиката - 6:5. След това Гришо затвори сета на свой сервис, а публиката не пропусна да аплодира двамата за играта им. Димитров дори си хвърли тениската в изправената на крака публика.

Сърбинът демонстрира по-големия си опит и успя убедително да дръпне във втората част с два пробива за 5:1. Българинът върна единия от тях и стигна до 3:5. Все пак Джокович не допусна изненада и затвори за 6:3 като изравни резултата в сетовете.

Стигна се до решителен тайбрек до 10 точки. Играта в него бе равностойна като Ноле поведе в началото, но Гришо стигна до 5:5 точки. Сърбинът поведе със 7:5, а при 8:6 спечели умопомрачително разиграване, което вдигна на крака взискателната местна публика. Все пак световният номер 1 спечели битката с 10:6 точки.

От своя страна Григор прескочи мрежата, двамата с Новак приятелски се прегърнаха и демонстрираха отлични отношения. Те дълго бяха аплодирани за играта си след това.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини