ВИДЕО: Григор отстъпи на Типсаревич в атрактивен двубой



18-06-2013 18:45

Григор Димитров отстъпи в първия си двубой на демонстративния турнир „The Boodles” в Лондон. Световният номер 14 Янко Типсаревич го надигра след 6:7, 7:6, 10:6 точки във финален дълъг гейм.

Срещата като цяло бе равностойна и протече в приятелски тон, който двамата демонстрираха. Все пак в края по-опитният Типсаревич взе превес, допусна по-малко грешки и заслужено се поздрави с краен успех. Тепърва ще стане ясно с кого ще играе в следващия си мач Гришо в демонстративната надпревара.

В първия сет играта бе напълно равностойна. Не бяха рядкост и доста атрактивни изпълнения, особено от Гришо, които радваха публиката.

Още в първия гейм от срещата Типсаревич имаше шанс да пробие, но българинът успя да пласира няколко добри сервиса и се спаси. Двамата печелеха сравнително убедително подаванията си до 5:5. Тогава при сервис на българина се стигна до 0:40 и Типсаревич имаше три скрити сетбола.

В този момент на помощ на Гришо дойде началният му удар и той успя да изравни за 40:40, а след това и да приключи гейма в своя полза, което значеше тайбрек.

Дългият гейм се разви повече от любопитно. Българинът убедително поведе с 6:1 точки! В този момент Типсаревич се разигра и отрази четири сетбола за 5:6. Последното разиграване в сета бе истинско украшение. В крайна сметка Григор успя да го спечели след прекрасен лоб, който бе аплодиран от публиката и Типси.

Световният номер 14 Типсаревич започна убедително втория сет. Той се възползва от поредица грешки на българина и успя да пробие за 2:0.

По-опитният Типсаревич обаче изненадващо не се възползва от този си аванс и допусна Григор да го върне за 2:3. Интересното е, че в този пети гейм двамата пак направиха няколко много хубави и атрактивни най-вече разигравания, които публиката оцени подобаващо.

При 4:3 Типсаревич имаше нови две възможности да пробие, но благодарение на сервиса си Димитров се спаси отново. Оттук нататък и двамата сервираха на ниво и закономерно се стигна до нов тайбрек.

В него българинът поведе с 3:1 точки, а в петото разиграване Типси се подхлъзна и падна, но въпреки това успя да го спечели и да върне мини-пробива. При 5:5 Григор имаше сервиса на своя страна, но не се възползва и Типсаревич получи сетбол. Сърбинът този път затвори в своя полза и изравни резултата.

Стигна се до решителен тайбрек до 10 точки. В него Типсаревич бе много по-убедителен и спечели с 10:6.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини