ВИДЕО: Роджър Федерер с първи трофей за сезона



16-06-2013 17:26 | Станко Димов

Роджър Федерер официално се завърна на победния път. Швейцарецът спечели титлата от турнира на трева в Хале, след като на финал се наложи с 2:1 сета над Михаил Южни. В отделните части 6:7 (5), 6:3, 6:4.

Това е 6-и случай, в който Федерер печели трофея в Хале. Миналата година той отново игра финал, но отстъпи драматично пред местната звезда Томи Хаас. Общо само на тревни кортове Маестрото вече е с 13 трофея.

Иначе днес Федерер отстъпи в първия сет след тайбрек, в който Южни се добра до успех – 7:5 точки. Преди това в сета ФедЕкспрес пропусна пет точки за пробив, които му се откриха.

Швейцарецът подобри играта си през втората част, а в третата с един единствен пробив, си гарантира преднина, която съхрани до края. От своя страна за руснака това бе първи финал на тревни кортове в неговата кариера.

За Федерер това е първи трофей от 10 месеца насам, а титлата е общо №77 за швейцареца. Повече от него имат само Джими Конърс (107) и Иван Лендъл (94).

За първи път от 2001-а година насам обаче Федерер трябваше да чака до юни месец, за да спечели първия си трофей за сезона.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини