Отложиха мача на Гришо срещу Лейтън Хюит за сряда



11-06-2013 16:03 | Станко Димов

Григор Димитров и Лейтън Хюит няма да успеят да изиграят днес своя двубой от втори кръг на турнира в Куинс, обявиха официално организаторите. Заради огромното забавяне и многократните прекъсвания на двубоите преди този на Гришо заради дъжд, мачът между българина и бившия №1 в света бе отложен за утре (сряда). 

 

Турнирът ще започне по-рано от обичайното или около 13:00 часа българско време, като програмата на Централния корт трябва да стартира именно с мача на нашето момче.



Макар в момента да се намира под №82 в световната ранглиста, Лейтън Хюит е едно от най-големите имена на съвременния тенис. Австралийският ветеран е бил на върха на ранглистата, макар и през далечната вече 2001-ва година.

Хюит може да се похвали и с две титли от Големия шлем - Уимбълдън 2002 и US Open 2001. Два пъти е печелил и заключителния "Мастърс" турнир при мъжете, а общо във витрината си има 28 трофея.

До този момент Гришо и Лейтън никога не са се срещали помежду си, а въпреки по-високият си ранкинг в момента, българинът все пак може да се гордее, че е определен за фаворит от букмейкърите. Sportingbet дава коефициент 1.444 за победа на Димитров срещу 2.626 за бившия №1 в света.

От началото на 2013-та Лейтън не се представя особено добре и има 7 победи и 9 поражения в официалните си срещи от календара на ATP. Той започна годината с ранно отпадане в Бризбейн, където Гришо игра финал срещу Анди Мъри, след което по време на демонстративния турнир в Коойонг успя да победи Милош Раонич, Томаш Бердих и Хуан Мартин дел Потро.

Това обнадежди феновете му за силно представяне в домашния турнир Australian Open, но в Мелбърн Хюит записа шестото си отпадане в първи кръг, губейки с 3:0 от Янко Типсаревич. Последваха загуби във втори кръг в Сан Хосе и Мемфис, съответно от Сам Куери и Денис Истомин и достигане до трети кръг в Индиан Уелс, където Хюит загуби от Вавринка, но преди това надигра Росол и Джон Иснър.

В Маями австралиецът бе спрян във втори кръг от Жил Симон, след което последваха три поредни поражения в първи кръг - в Хюстън от Мартин Алюн, в Ница от Пабло Андухар и отново от Жил Симон на "Ролан Гарос".

Двубоят на Гришо срещу Лейтън Хюит ще може да бъде наблюдаван на живо в ефира на "Евроспорт".

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини