Григор Димитров срещу Новак Джокович - 2:6, 2:6, 3:6 (гейм по гейм)



01-06-2013 20:26 | Станко Димов

Голямото чакане е на път да приключи. Тази вечер Григор Димитров ще се изправи срещу световния №1 Новак Джокович в двубой от III кръг на „Ролан Гарос". Организаторите решиха да поставят балканския сблъсък да бъде последен на централния корт „Филип Шатрие".

Това означава, че срещата между Гришо и Ноле ще започне някъде около 20:00 часа, а може и по-късно. Преди българинът и сърбинът да стъпят на корта ще трябва да приключат 3 срещи. Две от тях са в схемата при дамите, а третата е при мъжете. Именно мъжкият двубой може да продължи по-дълго, тъй като е във формат 3 от 5 сета, което го прави практически невъзможен за прогнозиране като времетраене.

Все пак надеждите Гришо и Джокович да излязат сравнително на време на корта са сериозни, тъй като преди тях са двубоите на Азаренка, Шарапова и Рафаел Надал.

Припомняме, че в четвъртък Григор Димитров пренаписа за пореден път историята на родния тенис, след като стана първият българин, който се класира за трети кръг в турнир от Големия шлем. За нов подвиг на българина обаче ще бъде повече от трудно, тъй като срещу хасковлията на корта в събота ще излезе най-добрият играч на планетата.

До момента Григор Димитров и Новак Джокович са се срещали 3 пъти. Най-паметна за нас българите бе последната им среща, която бе само преди няколко седмици на „Мастърс 1000" турнира в Мадрид. Тогава Гришо се наложи със 7:6, 6:7, 6:3, въпреки, че завърши двубоя с мускулни схващания.

Предишните два сблъсъка между двамата бяха на твърди кортове, а в тях Джокович записа победи по 2:0 сета (Шанхай 2012, Индиън Уелс 2013).

Миналата година сърбинът достигна до финал на „Ролан Гарос", където отстъпи пред 7-кратния първенец Рафаел Надал.

Ето какво казаха двамата в навечерието на двубоя.

Григор Димитров:
"Ще изляза на корта с усмивка. Това е сигурно. Но усмивката не печели мача. Трети кръг, голям корт, добри условия за всичко. Най-важното е да играеш така, че да изпитваш удоволствие от това, което правиш. Аз наистина ще опитам да покажа най-доброто от себе си. Никога не знаеш какво ще се случи. Не мога да обясня какво е чувството да излезеш на корта и да си готов за битка. Срещу Джокович ще бъде различен мач. Той е №1 и света, това е мач от Големия шлем, напълно различно е (в сравнение с другите турнири). За него този двубой ще означава повече отколкото за мен. Това в никакъв случай не означава, че няма да дам всичко от себе си. Напротив, точно за такива мачове съм се готвил през последните месеци”.

Новак Джокович:
"Загубих от Димитров в Мадрид, но тук условията са по-различни, а освен това се играе в 3 от 5 сета. Това би трябвало да ми дава предимство. При всички положения трябва да покажа най-добрия си тенис. Очевидно е, че той има потенциала и таланта, но е рано да се каже докъде ще стигне. Пътят на успеха е дълъг, трябва да му се посветиш и да вярваш в него. Само така можеш да бъдеш конкурентно-способен в тениса".

Двубоят на Димитров и Джокович може да гледате пряко по "Евроспорт", както и на някой от следните линкове:

ЛИНК, ЛИНК, ЛИНК, ЛИНК, ЛИНК

Срещата ще бъде проследена и с коментар на живо:


ДЖОКОВИЧ - ДИМИТРОВ:

ПЪРВИ СЕТ:

1:0 - Джокович пробива още в първия гейм на мача! Не добро начало за българина, който няма много опит на централния корт в Париж.

2:0
- Джокович без особени проблеми затвърди пробива си и дръпва убедително още в първия сет.

2:1 - Григор спечели първи гейм в мача. Българинът сервира доста по-добре и сравнително бързо дръпна с 40:15. Така той спечели за първи път подаването си в двубоя.

3:1 - Пореден безпроблемен гейм за Джокович. Сърбинът затвори на нула, след като не бе затруднен от Димитров.

4:1 - Нов труден гейм при сервис на българина. Стигна се до равенства при 30:30 и 40:40. След това Ноле получи и точка за пробив, която реализира и сякаш първата част вече изглежда предрешена.

5:1 - Нов лесен гейм за Джокович. Сърбинът поведе с 40:0, след което все пак Гришо спечели една точка. Сякаш няма какво да спре Ноле в тази първа част.

5:2 - Най-после убедителен гейм за Григор. Българинът сервира много добре и успя да затвори на нула. Въпреки това първият сет изглежда безвъзвратно загубен.

6:2 - Джокович допусна Димитров да изравни от 40:15 до 40:40. Българинът имаше и точка за пробив, но не успя да я реализира. След само 30 минути игра Ноле затваря първата част в своя полза.

ВТОРИ СЕТ:

0:1 - В началото Гришо спечели едно от най-дългите разигравания изобщо в мача от 18 удара с впечатляващ печеливш. Той поведе с 40:15, но след това допусна две сравнително леки грешки и се стигна до изравняване. Ноле имаше и 3 точки за пробив, но те бяха неутрализирани от Димитров и той се спаси.

1:1 - Григор имаше нужда от 9 минути, за да спечели своя гейм, а веднага след това Ноле затвори за минута и половина. Джокович започва убедително при свой сервис.

2:1 - Пробив на нула за Джокович. Второто разиграване в този гейм бе страхотно и завърши с прекрасна къса топка на Джокович, която изненада Димитров. Публиката разбира се награди двамата с аплодисменти. Малко след това Ноле достигна до три поредни точки за пробив, а Гришо му помогна допълнително като допусна и нова грешка.

3:1 - Нов лесен гейм за Джокович, който затвори на 15. Сърбинът изглежда доста уверен в себе си и дори си позволява по-рискови удари. Така Ноле вече има сериозна преднина и във втората част.

4:1 - Григор отново се озова в неприятна ситуация 0:30, но успя да изравни след два добри сервиса. Грешка от форхенд обаче даде поредна точка за пробив пред Джокович. На всичкото отгоре българинът направи и двойна грешка в този момент.

5:1 - Българинът спечели първото разиграване в този гейм, но след това не успя да вземе повече точки. Джокович е само на още гейм от преднина 2:0 сета.

5:2 - Най-после един лесен гейм в полза на Григор Димитров. Българинът сервира добре и затвори на нула!

6:2 - Никакви проблеми за Джокович. Той сервира убедително и затваря този гейм на нула. Така той има преднина от 2:0 сета и е съвсем близо до спечелване на срещата.

ТРЕТИ СЕТ:

1:0 - Началото на третата част продължава тенденцията от предишните. Джокович стартира с пробив и този мач изглежда сякаш е въпрос на време да приключи с победа в негова полза.

2:0 - Григор Димитров достигна до две възможности веднага да върне пробива, но Джокович бързо ги спаси. Българинът след това допусна още една грешка и Ноле затвори в своя полза.

2:1 - Няколко отлични изпълнения на Гришо му носят спечелването на първи гейм в третата част. Публиката също оцени изпълненията му от форхенд и го награди с аплодисменти.

3:1 - Нов лесен гейм за Джокович. Сърбинът бе подпомогнат от редица лесни грешки от Димитров. Сърбинът затвори на нула.

4:1 - Вече два пробива аванс за Джокович. Григор успя да спаси ситуацията от 15:40, но след това не успя да затвори гейма в своя полза. Така Джокович е съвсем близо до победата.

4:2 - Коментаторът на Евроспорт Интернешънъл заяви, че Григор Димитров е имал проблем с рамото преди началото на мача и това се отразява на играта му. Българинът имаше две точки за пробив в този гейм и успя да реализира едната от тях за радост на публиката.

4:3 - Гейм на нула за Григор! Нова серия убедителни изпълнения на българина, който е награден с аплодисменти от публиката. Въпреки това той изостава в третия сет с още един пробив, който няма много време, за да върне.

- В този момент Джокович поиска помощ от физиотерапевт, който да разтрие дясното му рамо.

5:3 -
Гейм на нула за Джокович след подновяване на играта!

6:3 - Нова поредица от грешки на Димитров, който явно не е на 100% и Джокович затваря двубоя в своя полза.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини