Надал: Чувството, че мога да печеля се върна (видео)



13-04-2010 02:14 | Николай Драгиев

Рафаел Надал призна, че е много близо до възвръщане на своята оптимална форма. Въпреки това Рафа призна, че "живее ден за ден" и не иска да си прави сметки и прогнози за следващите мачове. Според него играта му от началото на сезона е била много добра и това е предпоставка да продължи в същия стил на клей.

"Играя много силно напоследък. Да, не печеля турнирите, но това не е възможно винаги. В Индиън Уелс се представих добре, но в полуфиналите допуснах да играя отвратително. Останалите мачове, включително в Маями, бяха силни за мен."

"Миналата година бе по-различно. Тогава нямах увереността, че отново мога да печеля турнири. Сега обаче това чувство се завърна," обясни обнадежден 5-кратният шампион в Монако. Въпреки това обаче, той не е печелил от 11 месеца - сиреч от май 2009, когато триумфира в Рим.

"Е, няма как. Не мога да не призная, че на клей ми е малко по-лесно. В Монте Карло обичам всичко. Няма как да е иначе, тъй като съм печелил 5 пъти тук. В сряда почвам и то, надявам се с пълни сили. Надявам се да спечеля турнира, а начинът да го сторя, е да се представя както в последните седмици. Само още малко време ми трябва," призна още той.

Надал ще играе в първи кръг в Монако срещу Едуардо Шванк или Тиемо Де Бакер.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини