Надал пак загуби сет, но се добра до трети кръг



31-05-2013 15:16 | Станко Димов

Шампионът от миналата година Рафаел Надал се класира за трети кръг на Откритото първенство на Франция – „Ролан Гарос”. Матадора се наложи с 4:6, 6:3, 6:3, 6:3 над Мартин Клизан и продължава напред в турнира. Надал показа леки колебания в играта си, загуби сет, но въпреки това успя бързо да влезе в правилния път, за да продължи напред.

„Той (Клизан) игра на много високо ниво в началото на двубоя. В същото време условията на корта не са перфектните за моята игра – беше студено и ми беше трудно да се нагодя към условията”, коментира Надал след двубоя.

„В никакъв случай не съм разочарован,че двубоят бе на „Сюзан Ленглен” (вторият по големина корт). Победата бе най-важното нещо за мен, кортът няма значение. Доволен съм, че въпреки проблемите на старта успях да приключа двубоя успешно. Сега отивам в хотелската си стая, време е за възстановяване”, каза още испанецът.

Двубоят на Рафа и Клизан по програма трябваше да се играе в четвъртък, но заради проливният дъжд над Париж бе отложен за днес. Време за почивка за Надал няма да има, тъй като още утре той ще трябва да излезе на корта. Негов съперник ще бъде италианецът Фабио Фонини, а залогът – място в четвърти кръг (осминафинал) на „Ролан Гарос”.

Любопитна справка със статистиката показва, че за първи път в кариерата си Рафаел Надал губи началните сетове в два поредни двубоя на „Ролан Гарос”. Днес Рафа сдаде първия сет на Клизан, а преди няколко дни това се случи и срещу Даниел Брандс.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини