Гришо: Напрежението ще бъде при Джокович



30-05-2013 19:38 | Станко Димов

Григор Димитров се класира за трети кръг за „Ролан Гарос”, след като победи с 3:0 сета Лука Пуй. След успеха българинът посети студиото на „Евроспорт”, където даде интервю за Барбара Шет.

„Беше трудно, защото времето обърка много плановете на всички. Радвам се, че спечелих бързо и си осигурих място в следващия кръг. Дано се представя успешно и в следващия си двубой”, сподели Димитров.

„Опитвам се да играя моята игра, да прилагам своя стил, да се забавлявам колкото е възможно повече. Мисля, че работата започва да се отплаща. Прекарах повече от месец в Швеция, нямаше нищо друго освен тренировки, много труд, много работа. Там (бел.ред. в академията Good To Great) сме една страхотна група и съм доволен, че съм част от нея. Разполагаме с много добри треньори, които правят тренировъчния процес и доста забавен. В началото на годината, когато отидох в Австралия, бях изненадан от слънцето, защото в Швеция то на практика отсъства”, каза с чувство за хумор българинът.

Гришо коментира и работата с треньора Микаел Тилстрьом, с когото работи от няколко месеца. „При Микаел е лесно, той е чудесен човек, нещата се получават лесно. Бил е на твоето място, знае какво да ти каже в даден момент, точно това е важното. Много добра връзка имаме с останалите хора в екипа, всички ние, които сме в академията, се надяваме да запишем добър прогрес”.

Григор Димитров също така похвали кортовете на „Ролан Гарос”, които определи като „най-добрите в света”. Българинът призна, че има специално отношение към Париж и се радва, че отново е в този град.

„Хубаво е да се завърна отново в този град, да играя на тези кортове, които определено са най-добрите в света. Не е лесно в турнир от Шлема, но засега се чувствам отлично, нямам проблеми с контузии, което е много важно. Джокович? Срещу него ще бъде различен мач. Той е №1 и света, това е мач от Големия шлем, напълно различно е (в сравнение с другите турнири). За него този двубой ще означава повече отколкото за мен. Това в никакъв случай не означава, че няма да дам всичко от себе си. Напротив, точно за такива мачове съм се готвил през последните месеци”.

Преди няколко седмици, Гришо успя да победи Джокович на турнира в Мадрид. Българинът каза, че двубоят е бил много поучителен за него. „Това, което научих е, че трябва да играеш възможно най-дълго на върха на възможностите си, ако искаш да победиш някой като Джокович. Никога не съм бил на този корт („Филип Шатрие”), не знам как ще се чувствам. Разбира се, имам няколко тренировки на него, но срещу Джокович ще бъде различно. Атмосферата ще бъде друга. Ще се опитам да направя нещо, което да даде резултат”. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини