Димитър Кутровски напусна турнира в София



29-05-2013 17:22 | Станко Димов

Още трима български тенисистки се класираха за осминафиналите на международния турнир на ITF за мъже Carlsberg Cup, който се провежда в София на кортовете на Българския национален тенис център и е с награден фонд 10 000 долара.

В сряда националите Александър Лазов, Тихомир Грозданов и Валентин Димов записаха победи и се присъединиха към Петър Трендафилов, който записа успех вчера. Турнирът обаче напусна Димитър Кутровски, който отстъпи в два сета пред съперник от Франция.

Шестият поставен Лазов взе българското дерби срещу Динко Халачев с 6:4, 6:3. За влизане на четвъртфинал левичарят от Пазарджик очаква Марио Вилея Мартинес от Испания, който победи Борис Никола Бакалов със 7:5, 6:0.

Грозданов беше категоричен срещу №5 в схемата италианец Едоардо Еремин – 6:3, 6:1. Варненецът направи решителен пробив за 5:3 в първата част и след това я затвори с лекота. Във втория сет Тото проби в първия, петия и седмия гейм, за да приключи авторитетно двубоя.

Следващият съперник на Тихомир Грозданов ще бъде французинът Лоран Локоли, който изненадващо отстрани финалиста от Carlsberg Cup във Варна Димитър Кутровски с 6:2, 7:5.

Димов прояви характер и постигна пълен обрат срещу Алесандро Петроне от Италия, за да победи с 3:6, 7:6(2), 6:1. Държавният шампион отборно с ТК „НСА” допусна пробив за 2:4, който му коства първия сет. Във втория Валентин взе нещата в свои ръце, а в тайбрека бързо натрупа солиден аванс, за да изравни частите. В третата Димов беше безапелационен. На осминафинал той излиза срещу четвъртия поставен Гжегож Памфил от Полша.

Седмият поставен Димитър Кузманов отпадна по драматичен начин от победителя от Варна Кристиян Месарош от Хърватия. В тричасов мач пловдивчанинът отстъпи след 6:2, 3:6, 5:7. В среща с много обрати Кузманов взе седем поредни гейма от 2:2 в първия сет. След това Месарош пък спечели девет гейма до 3:0 в третия сет. Националът за Купа „Дейвис” доведе нещата до 5:5, а в 12-ия гейм отрази мачбол на хърватина, но при втория топката му от форхенд спря в лентата на мрежата.

Резултатите на българите на в София в сряда:

Серафим Грозев – (1) Марк Хинер (Исп) 4:6, 2:6
Димитър Кутровски – Лоран Локоли (Фр) 2:6, 5:7
Тихомир Грозданов – (5) Едоардо Еремин (Ит) 6:3, 6:1
Борис Бакалов – Марио Вилея-Мартинес (Исп) 5:7, 0:6
(6) Александър Лазов - Динко Халачев 6:4, 6:3
(7) Димитър Кузманов – Кристиян Месарош (Хърв) 6:2, 3:6, 5:7
Пламен Милушев – Матю Шорт (Вбр) 2:6, 6:7(4)
Валентин Димов – Алесандро Петроне (Ит) 3:6, 7:6(2), 6:1.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини