Григор Димитров достигна до втори кръг в Париж



28-05-2013 15:48 | Станко Димов

Григор Димитров се класира за втори кръг на „Ролан Гарос” след 58 минути игра. Българинът се изправи срещу Алехандро Файа, като при резултат 6:4, 1:0 в полза на Гришо, колумбиецът се отказа. Причината разбира се е контузия.

Левичарят Файа започна по-силно срещата и първи стигна до пробив, при това в ключовия седми гейм. Когато трябваше да затвърждава обаче, Файа получи контузия.

Това помогна на Димитров, който не само върна пробива, но записа серия от 4 последователни гейма на сметката си. След тази серия Файа реши, че няма смисъл да рискува със здравето си и прекрати участието си в турнира.

Така за втора поредна година Димитров достига до втори кръг във френската столица. Миналият сезон бе спрян от Ришар Гаске. Тази година обаче Гришо, поне на хартия, ще има далеч по-лесен съперник. Той ще бъде Лука Пуй, който се наложи в 3 сета над Алекс Кузнецов.

При нова победа Григор Димитров за първи път ще се класира за трети кръг в турнир от Големия шлем. Там пък може да срещне Новак Джокович, стига световният №1 да спечели първите си два двубоя. 

РАЗВИТИЕТО НА СРЕЩАТА ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини