Григор Димитров срещу Алехандро Файа гейм по гейм



28-05-2013 10:24 | Станко Димов

Григор Димитров се класира за втори кръг на "Ролан Гарос". Неговият съперник на старта - Алехандро Файа, се отказа в началото на втория сет. Ето как се разви срещата преди крайното решение на колумбиеца.

ПЪРВИ СЕТ: (сервис за Димитров):

1:0 Труден начален сервис-гейм за Димитров, в който Файа пропусна точка за пробив. Все пак нашето момче спечели подаването си.

1:1 Колумбиецът изравни резултата. Григор поведе с 30:15, но следващите 3 точки отидоха на сметката на левичаря.

2:1 Уверен гейм за Гришо. Нашето момче вкара няколко първи сервиса и резултатът не закъсня - гейм на 15 и първа почивка в мача.

2:2 Без проблеми за Файа, който спечели втори пореден сервис-гейм без проблеми.

3:2 Геймът започна отлично за Димитров, който поведе с 40:0. Българинът обаче допусна леко отпускане и позволи на съперника си да стигне до равенство. Във важните последните 2 точки обаче Гришо се наложи и отново излезе напред в резултата. 

3:3 Файа продължава да печели с лекота сервис-геймовете си. До момента Григор не може да стигне до точка за пробив.

3:4 Ключовият седми гейм в крайна сметка завърши с пробив на сметката на Файа
. Колумбиецът поведе с 40:30, а след това получи още две точки за пробив. Гришо се спаси в първите 2 ситуации, но при третата пробивът стана факт. Почивка, след която Файа ще сервира за 5:3.

4:4 ГРИГОР ВРЪЩА ПРОБИВА. Геймът започна много лошо за Димитров, който изоставаше с 0:40. В този момент затвърждаването на пробива изглеждаше детска игра. Гришо обаче не се даде и стигна до равенство, а малко по-късно и до първата си точка за пробив, която реализира за 4:4.

5:4
Втори пореден гейм на сметката на Димитров. След първите 4 разигравания резултатът бе 30:30, но последваха 2 точки за Гришо, който отново излиза напред в резултата. След паузата Файа ще сервира за оставане в първия сет.

6:4 ОЩЕ ЕДИН ПРОБИВ ЗА ДИМИТРОВ, КОЙТО ПЕЧЕЛИ ПЪРВИЯ СЕТ С 6:4. Гришо поведе първо с 30:0, а след това и с 40:15, като получи два поредни сетбола. Още първият бе материализиран.

ВТОРИ СЕТ (сервис за Димитров):

1:0 По подобие на първия сет, вторият също започна с труден гейм за Гришо, който трябваше да спасява точка за пробив. Важното в случая обаче е, че Димитров съхрани подаването си и записа 4-и пореден гейм на сметката си.

КРАЙ НА МАЧА! АЛЕХАНДРО ФАЙА СЕ ОТКАЗА ПОРАДИ КОНТУЗИЯ. ГРИГОР ДИМИТРОВ СЕ КЛАСИРА ЗА ВТОРИ КРЪГ В ТУРНИРА!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини