Бербатов помогнал на Гришо чрез фондацията си



25-05-2013 22:34 | Станко Димов

Любопитни разкрития направи Димитър Бербатов в предаването на Сашо Диков по Нова. Футболната звезда разкри, че има заслуга за феноменалните успехи на младата ни тенис надежда Григор Димитров.

Бербатов бил един от първите, който подал ръка на Григор Димитров. Бившият капитан на националите ни по футбол сподели, че преди години Григор е бил едно от децата, на които фондацията, създадена от Бербатов, е помогнала с финансова подкрепа.

16-годишният тогава тенисист е спечелил в категория "Спорт" като голяма надежда. А причината е фамозният му успех, спечелвайки юношеския Уимбълдън.

"Григор Димитров бе номиниран в раздел спорт като голяма надежда. Мисля, че тогава той бе на 16 и спечели наградата на фондацията ми. Тогава той бе постигнал сериозен успех, нямаше начин да не спечели.

Григор получи стипендия от фондацията, като аз бях доволен и горд от това. Той е готино момче, като мисля, че в бъдеще ще стане още по-търсен. Аз се гордея, че той мина през моята фондация. Не че съм му помогнал особено", коментира Бербатов.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини