Тилстрьом за работата, очакванията и целите пред Григор Димитров



25-05-2013 13:32 | Николай Драганов

В края на 2012-та година Григор Димитров се раздели с Патрик Муратоглу и тенис академията в Париж, за да заработи с Микаел Тилстрьом и академията Good to Great в Швеция. Тази промяна несъмнено се отрази отлично на резултатите на Гришо, който през 2013-та година достигна първия си финал в ATP, изкачи се до №26 в света, впечатли света с играта си срещу Рафаел Надал и Монте Карло и успя да победи световния №1 Новак Джокович в Мадрид.

 

"Всичко се получи така, както ни се искаше. Той развива своята игра постоянно, а след финала в Бризбейн се покачи и неговата увереност. В началото на сезона си поставихме за цел той да бъде поставен на "Ролан Гарос" и ето, че успяхме да я постигнем", коментира пред "Евроспорт" Тилстрьом.

 

През следващата седмица Гришо ще се опита за първи да запише повече от една победа на турнир от Големия шлем. Ако успее да надиграе Алехандро Файа в първи кръг, във втори той се изправи срещу Алекс Кузнецов или Лукас Пули, а при историческа втора победа в основната схема го очаква и нов мач срещу Новак Джокович.

 

Турнирите от Голямата четворка обаче са много различни най-вече заради формата три от пета сета и необходимостта от много сериозна физическа издръжливост. В интервю за шведския сайт SvD Sport Гришо разкрива, че именно върху нея той работи много сериозно в Швеция.

 

"В момента физическата издръжливост е много сериозен фактор в мъжкия тенис. Заедно с психиката това е второто нещо, над което работим най-много. Нашата цел на "Ролан Гарос" е той да достигне до втората седмица. Всички специалисти виждат колко близо е Димитров до най-големите, но му трябва зрялост и физика", добави Тилстрьом.

 

"Когато първият му сервис работи, това поставя отлична основа за агресивни форхенди и бързо спечелване на своите подавания, а оттам и повече внимание върху тези на противника", добави треньорът на Гришо.

 

Българинът отдавна живее извън страната си, но изключително късият ден в Швеция несъмнено е проблем за него. "Справих с "тъмната част на годината" с усмивка и силна мотивация да тренирам и да се развивам. Беше студено, тъмно и имаше много сняг, но аз мислех единствено за тренировките."

 

"Харесва ми да бъда тук, чувствам се отлично, но не мога да гарантирам колко дълго ще остана. Винаги трябва да намираш най-добрите решения за всяка една отделна стъпка от своето развитие в тениса", завърши самият Димитров.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини