Джокович: Вече бих Надал на клей, мога да го направя пак



24-05-2013 18:48 | Станко Димов

Новак Джокович е един от двамата големи фаворити за трофея на започващия в неделя „Ролан Гарос”.  Жребият отреди световният №1 да попадне в една половина на схемата с другият голям фаворит в турнира – 7-кратният шампион Рафаел Надал. Двубой между двамата ще бъде възможен на полуфинал.

До тази фаза обаче има много време, още повече, че Ноле и Рафа имат няколко коварни съперника в първите кръгове. Сърбинът започва надпреварата в двубой срещу Давид Гофен, чийто талант изгря именно на „Ролан Гарос” миналата година.

Тогава нисичкият белгиец, който визуално е копие на измисления герой Хари Потър, достигна до IV кръг, като дори успя да вземе сет на Роджър Федерер, преди швейцарецът да обърне развоя на двубоя. Ноле призна, че много добре си спомня този момент и в никакъв случай няма да подцени Гофен.

„Той е опасен, талантлив...определено знае как да играе на клей”, коментира Джокович на официалната си пресконференция след жребия.

Световният №1 е категоричен, че има сили да се справи с Рафаел Надал, а след това да спечели и турнира в Париж. Нещо повече – Ноле определи „Ролан Гарос” като своя цел №1 до края на сезона.

„Спечелих титла от Големия шлем (Австралия). След това спечелих и в Монте Карло. Тази победа бе важна за мен, за моята увереност. Особено когато идва „Ролан Гарос”, най-важният турнир на клей за сезона. Аз победих най-добрия играч на тази настилка – Надал. Тази победа ми даде психологическа сила и вяра за „Ролан Гарос”, каза още Джокович.

Джокович тържествено отбеляза успеха над Надал на финала в Монте Карло, но тактично подмина загубите от Григор Димитров и Томаш Бердих на следващите два „Мастърс” турнира на клей – в Мадрид и Рим. Журналистите обаче му напомниха този момент. „Това е зад мен. Забравих ги (двете загуби)”, коментира Джокович.

„Ролан Гарос” е моят най-голям приоритет за годината. Това е мястото, където искам да триумфирам. Точно това ще се опитам да направя, пределно мотивиран съм”, увери световният №1 Новак Джокович.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини