Григор Димитров започва с колумбиец, чака Ноле в III кръг



24-05-2013 13:24 | Станко Димов

Григор Димитров ще започне участието си на „Ролан Гарос” с двубой срещу Алехандро Файа. Българинът, който е поставен под №26 в основната схема, никога до момента не е играл с левичаря Файа.

Към днешна дата 29-годишният колумбиец е №70 в ранглистата на АТР, а рекордното му място в класацията е №48 (юли, 2012). Това ще бъде 9-о участие на Файа на „Ролан Гарос”. Най-силно той се представи през 2011-а, когато започна от квалификациите и в последствие достигна до четвърти кръг! Миналата година Файа отпадна на старта на надпреварата (загуба от Сантяго Хиралдо).

Ако се справи с Файа, във втори кръг Григор Димитров ще има за съперник победителя от двубоя Алекс Кузнецов (САЩ) – Лукас Пули (Франция). Към момента роденият в Киев американецът е №181 в ранглистата, докато французинът Пули е №323.

При нова победа Димитров ще достигне до трети кръг, където пък по всяка вероятност ще срещне Новак Джокович. Двамата за последно играха на „Мастърс 1000” в Мадрид преди няколко седмици, а българинът записа паметна победа с 2:1 сета.

Припомняме, че до момента Гришо има две участия в основната схема на турнира в Париж. В дебюта си през 2011-а той отстъпи в първи кръг на Жереми Шарди, а миналата година достигна до втори, където загуби от друг французин – Ришар Гаске.

ОСНОВНА СХЕМА НА РОЛАН ГАРОС

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини