Надал ще бъде сред първите 4 поставени на „Ролан Гарос”



19-05-2013 20:34 | Станко Димов

Освен шеста титла за сезона, триумфът на Рафаел Надал ще му донесе още нещо важно. От понеделник Матадора ще се завърне в Топ 4 на ранглистата, което означава, че ще бъде в по-добра позиция на започващия след 7 дни „Ролан Гарос”.

С други думи казано – Надал ще избегне сблъсък с Новак Джокович, Анди Мъри или Роджър Федерер преди полуфинал! Или те ще избегнат двубой с него преди полуфиналите, въпрос на гледна точка.

Съществува сериозна вероятност Рафа дори да бъде сред първите трима поставени в Париж, тъй като към днешна дата не е ясно дали Анди Мъри ще участва в турнира.

Британецът получи травма в гърба в Рим, която сериозно застрашава участието му във френската столица. По този повод майката на тенисистка – Джуди Мъри сподели пред „Би Би Си”, че приоритет №1 на Анди е Уимбълдън, така че ако се налага, Мъри ще се откаже от „Ролан Гарос”.

Иначе на финала в Рим Рафаел Надал победи Роджър Федерер с 6:1, 6:3 за малко повече от час игра. Успехът на Рафа можеше да бъде дори по-изразителен, тъй като при 6:1, 5:1 той сервираше за трофея.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини