Федерер надви Пер, ще играе първи финал за 2013-а



18-05-2013 22:43 | Станко Димов

Роджър Федерер срещу Рафаел Надал в спор за трофея в Рим! До супер класиката на съвременния тенис се стигна, след като двамата спечелиха полуфиналните си срещи във Вечния град.

Федерер се наложи със 7:6 (5), 6:4 над Беноа Пер след близо час и половина игра на централния корт на комплекса „Форо Италико”. Ключовият момент в двубоя бе в средата на първия сет.

Беноа Пер бе първият, който направи пробив и поведе с 4:3. Федерер обаче светкавично върна пробива за 4:4, а малко по-късно се наложи в тайбрека със 7:5 точки. В началото на втория сет Федерер проби и поведе с 3:1, след което до края на двубоя не допусна изненади.

Така в неделния финал Федерер ще се изправи срещу може би най-неудобния си съперник в исторически план – Рафаел Надал. Това ще бъде техен 30-и сблъсък, а испанецът води с изразителното 19:10 победи. За последно двамата се срещнаха преди няколко месеца в Индиън Уелс, а Надал се наложи в два сета.

Финалният мач в неделя започва в 17:00 часа. Федерер ще преследва своята първа титла в Рим, докато Надал, който е шампион от миналата година, има шанс да вдигне 7-и трофей в италианската столица.

Любопитното е, че за първи път от началото на годината Роджър Федерер се класира за финал. На другия полюс пък е представянето на Надал, който неизменно достига в двубоя за титлата в последните 8 турнира.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини