Световният №9 надигра Григор Димитров в Рим



14-05-2013 17:36 | Станко Димов

Григор Димитров приключи участието си на турнира от "Мастърс 1000" сериите в Рим. В среща от втори кръг българинът отстъпи след 4:6, 4:6 пред световния №9 Ришар Гаске. Двубоят между двамата се игра на централния корт, а французинът показа много солидна игра и заслужи продължаването си напред в турнира.

Един-единствен пробив реши първия сет. Той бе на сметката на Гаске, който го спечели още на старта, а до края на сета не даде дори точка за пробив на Гришо.

През втората част най-добрият български тенисист започна по-уверено и след пробив на нула поведе с 2:0 гейма. За жалост обаче в този момент французинът се развихри и не само върна пробива бързо, но с втори такъв на сметката си, поведе с 4:2.  Това се оказа напълно достатъчно за втората ракета на Франция, който в геймовете до края подпечата мястото си в следващата фаза.

Това бе четвърти сблъсък между Гришо и Гаске, а французинът вече води с 4:0.
Все пак Григор не си тръгва с празни ръце от Вечния град. С достигането си до втори кръг Гришо си гарантира 45 точки за ранглистата, както и близо 18 000 евро от наградния фонд.

През следващата седмица Гришо планираше участие за турнира в Дюселдорф (АТР 250), който е последна репетиция преди "Ролан Гарос", но най-вероятно ще го пропусне.

ДВУБОЯТ НА ДИМИТРОВ С ГАСКЕ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини