Двубоят на Григор Димитров с Гаске гейм по гейм



14-05-2013 13:12 | Станко Димов

Григор Димитров приключи участието си на турнира в Рим, след като загуби във втори кръг от Ришар Гаске - 4:6, 4:6. Ето как се разви двубоят гейм по гейм.

ПЪРВИ СЕТ: (сервис за Димитров)

0:1 ГАСКЕ ЗАПОЧВА С ПРОБИВ. При 30:0 българинът допусна 2 непредизвикани грешки, от бекхенд и форхенд, с което сдаде първото си подаване в двубоя.

0:2 Гаске затвърждава сравнително лесно пробива и повежда с два гейма разлика.

1:2 Първият сервис на Димитров се появи в игра и това моментално оказа влияние. Българинът взе гейма на 0 и намалява преднината на съперника си. Първа пауза в двубоя. Григор определено може да се радва на сериозна подкрепа от трибуните.

1:3 Гаске отново повежда с 2 гейма. Гришо поведе с 30:0, но французинът записа серия от 4 последователни точки и измъкна подаването си.

2:3 Отличен отговор на Григор Димитров, който спечели подаването си на 15. Особено впечатляваща бе една къса топка от бекхенд, която обра овациите на публиката. Пробивът остава само един, за жалост за момента на сметката на Гаске.

2:4 Французинът продължава да бъде повече от убедителен при свой сервис. До момента Гришо не е имал дори точка за пробив.

3:4 Труден гейм за Гришо, който в началото изоставаше с 0:30. Българинът обаче се стегна и спечели безапелационно следващите 4 точки, с което отново се доближи на гейм от съперника си.

3:5 За жалост нов гейм на 0 за Гаске, който се доближава много близо до успех в първия сет.

4:5 Григор спечели подаването си на 30. Пауза, след която французинът ще сервира за първия сет.

4:6 ПЪРВИ СЕТ ЗА ГАСКЕ. Димитров започна силно и поведе с 30:0, но това по никакъв начин не смути Гаске, който в следващите точки бе безкомпромисен и си гарантира първата част.

ВТОРИ СЕТ (сервис за Димитров):

1:0 Труден първи гейм за Димитров. Българинът поведе с 40:15, но с няколко изключителни удара Гаске стигна до равенство. Последните две точки в гейма обаче бяха на сметката на българина, който за първи път повежда в резултата.

2:0 ПРОБИВ ЗА ГРИГОР ДИМИТРОВ. ГРИШО ПРОБИ НА 0. ОТЛИЧЕН ГЕЙМ ЗА НАШЕТО МОМЧЕ.

2:1 ГАСКЕ ВРЪЩА ПРОБИВА НА 0.
Ужасен сценарий секунди, след като Гришо бе пробив за първи път в двубоя.

2:2 Втори пореден гейм на 0 за Гаске. Авансът на българина вече е стопен.

2:3 За жалост силната серия на французина продължава. Гаске поведе с 40:0, след което Гришо успя да намали на 30:40. В следващото разиграване обаче българинът пресили една топка в аут и вторият пробив на сметката на Гаске стана факт.

2:4 Четвърти пореден гейм на сметката на Ришар Гаске. Французинът взе подаването си на 30 и се доближава на 2 гейма от място в трети кръг.

3:4 Димитров слага край на серията на Гаске и спечели подаването си, с което намали резултата на 3:4. Французинът обаче е с пробив напред.

3:5 Още един гейм на 0 на сметката на Гаске. Краят на двубоя изглежда много близо.

4:5 Макар и трудно, след 2 равенства, Григор Димитров взима подаването си в двубоя. Предстои пауза, която може да се окаже последна, тъй като след нея Гаске ще сервира за място в трети кръг в турнира.

4:6 ГЕЙМ, СЕТ МАЧ - РИШАР ГАСКЕ. Французинът се класира за трети кръг след победа с 6:4, 6:4. Следващият му съперник ще бъде Цонга или Янович.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини