Ранглисти: Нов рекорд за Григор Димитров



13-05-2013 12:52 | Станко Димов

В публикувана на 13 май световна ранглиста на АТР двама български тенисисти - Григор Димитров и Димитър Кузманов, отбелязаха рекордни постижения. След отличното представяне на турнира в Мадрид и победата над Новак Джокович Григор Димитров се изкачи с две позиции до №26.

Както е известно най-успешният български тенисист в историята, който на 16 май ще навърши 22 години, започна с победа и на състезанието в Рим. Димитров се наложи в неделя над Маркос Багдатис с 6:3, 6:4 и очаква във втория кръг №9 Ришар Гаске.

Григор ще излезе на корта и днес за срещата си от първи кръг на двойки, в която заедно със своя партньор Фредерик Нилсен ще се изправи срещу Скот Липски и Сантяго Гонсалес. Мачът е втори в програмата на корт №6 и ще стартира около 13:30 ч. българско време.

Димитър Кузманов буквално "прелетя" 83 позиции до №496 в световната ранглиста. Първата титла от турнир на ITF в Гърция донесе на младия пловдивчанин попадането в топ 500 за първи път в кариерата му.

При жените Цветана Пиронкова се е изкачила с една позиция до №51 в класацията на WTA. В понеделник първата ни ракета излиза на турнира в Рим срещу бившата водачка в ранглистата Йелена Янкович.

ОБНОВЕНА РАНГЛИСТА АТР

ОБНОВЕНА РАНГЛИСТА WTA

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини