Успехът на Димитров над Багдатис гейм по гейм



12-05-2013 18:15 | Станко Димов

Григор Димитров се наложи с 2:0 сета над Маркос Багдатис в двубой от първи кръг на "Мастърс 1000" турнира в Рим. Ето как се разви двубоят.

ПЪРВИ СЕТ: (сервис за Димитров)

1:0 Труден първи гейм за Димитров, който имаше нужда от 3 минути, за да вземе подаването си. Багдатис успя да стигне първо до 30:30, а след това и до 40:40. Последната дума обаче бе за Гришо, който все пак съхрани подаването си.

1:1 Много уверен гейм за Багдатис, който затвори на 0 и светкавично изравни резултата в мача.

2:1 Григор Димитров на свой ред взе гейм на 0. Първа пауза в двубоя, след която Багдатис ще сервира за ново изравняване на резултата.

2:2 Най-дългият гейм в двубоя. Багдатис поведе с 40:0, но Гришо успя да стигне до равенство. Тук започнаха и драмите. Кипърецът на няколко пъти стигаше до геймбол, но все не успяваше го спечели. В един момент Гришо дори получи точка за пробив, която за жалост не успя да реализира. Така след около 7-8 минутен гейм, Багдатис изравнява резултата.

3:2 Много бърз гейм за Димитров, който вкара няколко първи сервиса и с лекота отово повежда в резултата.

4:2 ПРОБИВ ЗА ДИМИТРОВ. Българинът поведе с 40:15, след което взе още една точка и осъществи първия пробив в двубоя. Гришо прави важна крачка към успех в първия сет.

5:2 Гришо намери най-добрия начин да затвърди пробива - с гейм на 0. Още една почивка, след която Багдатис ще сервира за оставане в сета.

5:3 Багдатис слага край на серията от 3 поредни гейма на сметката на Гришо и намалява за 5:3. Димитров обаче ще има сервис на своя страна, за да спечели първия сет.

6:3 ГЕЙМ И ПЪРВИ СЕТ ГРИГОР ДИМИТРОВ. В гейма се стигна до 30:30, но последните 2 точки бяха на сметката на българина, който в последствие спечели подаването си и сета.

ВТОРИ СЕТ: (сервис за Багдатис)

1:0 Маркос Багдатис започва втората част както първата - с експресен гейм на 0. Можем само да си пожелаем и вторият сет да се развие като първия.

1:1 Григор Димитров пласира 4 първи сервиса и отговори подобаващо - също с гейм на 0.

2:1 Само след около 5 минути игра във втория сет дойде и първата пауза. Отлично представяне на сервиращите, които не дават никакъв шанс, когато са на начален удар. След паузата българинът ще сервира за изравняване на резултата.

2:2 Най-трудният гейм за Димитров от началото на двубоя. Багдатис стигна до 2 точки за пробив, но за радост и в двата случая българинът съумя да съхрани подаването си. Това бяха и първите два брейк-бола пред кипъреца от началото на двубоя.

3:2 Нов уверен гейм за Багдатис. Кипървецът поведе с 40:0, след което Гришо взе една точка. С четвъртия си ас от началото на срещата обаче Маркос отново повежда - 3:2 и втора пауза в сета.

3:3 Вторият сет продължава без пробиви. Григор е много уверен, когато вкара първия сервис (12 от 15). Доста по-колеблив е българинът при втори, но за радост до момента не е допуснал пробив.

3:4 ПРОБИВ ЗА ГРИГОР ДИМИТРОВ. Отличен гейм за Гришо, който поведе с 40:0. Багдатис спаси първата точка за пробив с ас, а след това неутрализира и вторият брейк-бол. При третият обаче Гришо не сгреши и повежда с 4:3. Успехът е само на 2 гейма.

3:5 Гришо затвърждава за 5:3 и се доближава на гейм от крайния успех в двубоя.

4:5 Багдатис прекъсва серията геймове на сметката на Димитров. Пауза, след която българинът ще сервира за място във втори кръг. Припомняме, че победителят от този мач ще срещне Ришар Гаске, който по-рано през деня се наложи с 2:0 сета над Сам Куери. Айде Гришаааа!

4:6 ГЕЙМ, СЕТ, МАЧ - ГРИГОР ДИМИТРОВ.
Българинът трябваше да спасява 2 точки за връщане на пробива, но се справи и записа 4-и успех от 5 мача с Багдатис. Следващият съперник на Гришо ще бъде Гаске, като двубоят между двамата ще се играе във вторник или сряда.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини