Надал пред Tennis24.bg: Григор ще бъде на върха, сигурен съм



11-05-2013 21:29 | Станко Димов

Рафаел Надал се класира за финал на домашния „Мастърс 1000” в Мадрид. След успеха над Пабло Андухар, Матадора бе така любезен да отговори на няколко въпроса на кореспондента на Tennis24.bg в Мадрид Златка Замова. Напълно очаквано нашият човек попита Рафа за мнението му за Григор Димитров. Ето какво сподели Надал пред медията ни:

„Не успях да гледам мача им (бел.ред на Димитров) с Вавринка”, призна Рафа специално пред Tennis24.bg. „Не мисля, че Димитров трябва нещо специално да прави, за достигане на топ-позиции в ранглистата. Просто трябва да продължава да бъде концентриран в тениса, скромен, да работи здраво, това е. Има всичко, за да е на върха – добър бекхенд, форхенд, добри волета и слайс. Няма причина, за да не стигне върха. Сигурен съм, че това ще се случи”.
 
Рафа призна, че извън мачовете, с Григор Димитров са в добри отношения.

„Имаме добри отношения, вярно, че е по-млад от мен и честно казано сме нямали много шансове да бъдем заедно. Много го уважавам. Хубаво е да видиш свежи лица в тенис турнирите с добри шансове в бъдеще да спечелят Голям шлем или номер 1 в света”.
 
Рафа повтори няколко пъти, че след контузията в коляното и 7-месечната пауза е щастлив просто да се върне на корта в добра кондиция, да се забавлява и да играе финали.

„Невероятно щастлив съм да спечеля 4-те мача и да играя финал на този фантастичен турнир, един от най-добрите в света, най-добрите са тук. Винаги е специално да играя  у дома, пред родна публика, която сигурно ще ме подкрепя утре, а ние харесваме помощта на публиката. Благодаря на всички, които ми помогнаха да се върна на корта!  И двамата ми възможни съперници утре играят на страшно високо ниво, двама големи играчи са, със силен сервис. Височината тук в Мадрид дори ги прави по-опасни”, сподели Рафа, който бе попитан дали са останали лоши взаимоотношения между него с Томас Бердих от спречкването им през 2006 тук на полуфинал.

„Бяхме доста по-млади, той си изпусна нервите, а аз, въпреки че по принцип имам солиден автоконтрол, също се превъзбудих. Но не, сега нямаме проблеми, често тренираме заедно, даже и на двойки щяхме да играем, но аз се контузих”.

Рафа се държа доста скромно, показа, че има известни притеснения за „Ролан Гарос”, въпреки че стигна 7 финала от 7 след завръщането си.

„Вървя стъпка по стъпка, седмица след седмица, да видим дали ще успея да стигна „Ролан Гарос” в добра кондиция. Целта ми през сезона е да се сътезавам и то с добри усещания. Добрите резултати след завръщането ми дават увереност, че имам шансове и за „Ролан Гарос”, заяви 7-кратния шампион и любимец в Париж.  „Когато се състезаваме, е за да печелим”.

Златка Замова, кореспондент на Tennis24.bg в Мадрид.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини