Ферер отново бе близо, но отново не успя срещу Надал



10-05-2013 19:13 | Станко Димов

Рафаел Надал се класира за полуфинал на турнира в Мадрид. Бившият №1 в света записа изключително трудна победа над сънародника си и съотборник за Купа „Дейвис” – Давид Ферер. Двубоят между двамата продължи повече от 2 часа и половина, с Рафа се наложи с 4:6, 7:6 (3), 6:0.

Ферер, който към днешна дата е първа ракета на Испания, има за какво да съжалява, тъй като бе много близо до успеха. Той водеше със сет и 4:2 във втория, но дори и това не се оказа достатъчно. В края на въпросния втори сет Ферер бе само на 2 точки от приключване на двубоя, но .... В третата част пък Ферер тотално свали гарда и позволи на Надал набързо да го натупа с 6:0.

Матадора имаше сериозни проблеми в сервис-геймовете си. Днес за Надал бе по-лесно да стигне до пробив, отколкото да съхрани подаването си. Това можеше да му коства отпадането, но в решителните моменти Краля на клея прояви невероятна стабилност и отново намери начин да продължи напред в турнира.

В спор за място на финал Рафаел Надал ще се изправи срещу победителя от двубоя Кей Нишикори – Пабло Андухар, които излизат на корта след минути. Любопитното е, че при нов успех Надал ще се класира за 7-и пореден финал след завръщането си на корта през февруари (4 титли и 2 загубени финала).

 По-късно тази вечер ще се изиграят и останалите срещи от четвъртфиналите в „Каха Магика”.

Златка Замова, кореспондент на Tennis24.bg в Мадрид.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини