Световният №15 пречупи Гришо в Мадрид



09-05-2013 23:11 | Николай Драганов

Новата голяма спортна звезда на България Григор Димитров загуби своя двубой от трети кръг на "Мастърс 1000" турнира в Мадрид, отстъпвайки с 6:3, 4:6, 1:6 на Станислас Вавринка (Швейцария).

Гришо ще запомни участието си в престижната надпревара в испанската столица с невероятната победа над световния №1 Новак Джокович, която постигна във втори кръг.

Днес обаче най-добрият български тенисист в историята също се изправи срещу изключително класен състезател, а физическата умора от тежката тричасова битка също си каза дума и позволи на Вавринка да осъществи обрат.

Гришо напуска "Мастърс 1000" турнира в Мадрид с 90 точки за ранглистата. Следващият му турнир пък отново е от категория "Мастърс" и стартира след няколко дни в Рим.


Димитров стартира мача на отлично ниво и заслужено взе първия сет с 6:3 след два осъществени пробива. В този първи сет Гришо бе далеч по-прецизен и борбен, докато неговия съперник трудно намираше отговор на отличните удари на българина.


Втората част бе повече от равностойна, но 21-годишният българин допусна пробив в най-неподходящия момент при 4:5 в полза на свой съперник, който успя да изравни резултата. Гришо изпусна своята възможност в маратонски седми гейм, когато имаше точка за пробив и шест равенства, но Вавринка успя да издържи.

 

Преди решителната трета част Вавринка се отби до съблекалните (или тоалетнана), с след завръщането си на корта бе безпогрешен в ударите си. Той започна да пласира мощни удари по линиите и да притиска Димитров, който се пречупи в четвъртия гейм и изостана с 1:3 и пробив. Вавринка бързо затвърди, а Димитров ставаше все по-немощен и дори допусна втори пробив, а малко по-късно мачът завърши след 1:6 в третия сет.

 

Въпреки поражението, присъстващите на трибуните българи изпратиха нашето момчета с мощни възгласи "Гришо, Гришо!" и му показаха, че България го обича и се гордее с него.


РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

Златка Замова, кореспондент на Tennis24.bg от Мадрид.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини