Двубоят на Григор Димитров с Вавринка гейм по гейм



09-05-2013 21:09 | Станко Димов

Станислас Вавринка победи с 2:1 сета Григор Димитров и се класира за четвъртфинал на "Мастърс 1000" турнира в Мадрид. Ето как се разви мачът гейм по гейм. 

ПЪРВИ СЕТ: (сервис за Димитров): 

1:0
Отличен старт за Димитров, който въпреки, че допусна двойна грешка още в първия си гейм, спечели с лекота на 30. 

1:1 Вавринка също започва силно и спечели гейма си на 0. 

2:1 Григор отговаря с гейм на 0. Българинът вкара 3 първи сервиса и поведе с 40:0, след което Вавринка направи непредизвикана грешка и отстъпи окончателно гейма. Първа почивка в двубоя. 

3:1 ПРОБИВ ЗА ГРИГОР. ВАВРИНКА ДОПУСНА НЯКОЛКО ГРЕШКИ И ГРИШО СЕ ВЪЗПОЛЗВА ПО ОТЛИЧЕН НАЧИН, ПРОБИВАЙКИ НА 15. 

3:2 ПРОБИВЪТ Е ВЪРНАТ.
Вавринка поведе с 40:15, след което Григор успя да стигне до равенство. За жалост обаче следващите две точки бяха на сметката на швейцареца, който успя светкавично да върне изоставането в двубоя. 

3:3 Вавринка взима подаването си и изравнява резултата. По 3 след първите 6 гейма в двубоя. 

4:3 Григор Димитров спира серията от 2 поредни гейма на сметката на Вавринка и взима подаването си. Гришо изоставаше с 15:30, но вкара няколко първи сервиса, с които си помогна по-лесно да спечели следващите точки. Кратка пауза, след която швейцарецът ще сервира за изравняване на резултата. 

5:3 ПРОБИВ ЗА ГРИГОР, КОЙТО ЩЕ СЕРВИРА ЗА ПЪРВИЯ СЕТ! ДАВАЙ ГРИШААА!

6:3 ГЕЙМ И ПЪРВИ СЕТ НА СМЕТКАТА НА ГРИГОР ДИМИТРОВ. БЪЛГАРИНЪТ ИГРА СПОКОЙНО И ТЪРПЕЛИВО ИЗЧАКВАШЕ МОМЕНТИТЕ, В КОИТО ДА ПРИТИСНЕ СЪПЕРНИКА СИ. ВАВРИНКА ПРЕСИЛИ НЯКОЛКО ТОПКИ И РЕЗУЛТАТЪТ Е ЯСЕН - 6:3 ЗА ДИМИТРОВ. 

ВТОРИ СЕТ: (сервис за Вавринка)

1:0
Вавринка взима подаването си и прекъсва серията на Димитров. 

1:1 Григор също си взима лесно подаването и изравнява резултата във втория сет. 

2:1 Гришо притисна максимално Вавринка и стигна до 40:40, но с две добри разигравания швейцарецът съхрани подаването си. 

2:2 Григор Димитров показа стабилна игра и изравни резултата. По 2 гейма във втория сет, все още няма пробиви след паузата. 

3:2 Отново много солиден гейм за сервиращия играч. Григор взе точки, но останалите 4 бяха на сметката на Вавринка, който повежда с 3:2 преди поредната пауза в срещата. 

3:3 Отличен гейм за Григор Димитров. Българинът спечели 4 поредни точки и затвори подаването си на 0. 

4:3 Най-дългият гейм от началото на втория сет. Стигна се до няколко равенства, както и до 1 точка за пробив пред Димитров. За жалост обаче българинът прати ретур в мрежата, а след това Вавринка взе още 2 поредни точки и съхрани подаването си. 

4:4 Бърз гейм за Димитров. Българинът загуби първата точка, но взе следващите 4 и изравни резултата. 

5:4 Вавринка също отговори с бърз гейм на 15. Почивка, след която Димитров ще сервира за оставане в сета. 

6:4 ВАВРИНКА ПРОБИВА В ПОСЛЕДНИЯ ВЪЗМОЖЕН МОМЕНТ И ВЗИМА ВТОРИЯ СЕТ. Швейцарецът се възползва от няколко грешки на Димитров, поведе с 40:15, а след форхенд в аут си гарантира и сета. 

ТРЕТИ СЕТ: (сервис за Вавринка)

1:0 Трети пореден гейм за Вавринка, който открива резултата в заключителната трета част на двубоя. 

1:1 Григор Димитров слага край на серията на Вавринка и след няколко прецизни удара успява да вземе първото си подаване в сета, с което да изравни резултата. 

2:1 За жалост Вавринка отговаря с експресен гейм на 0. Швейцарецът видимо заигра по-добре през последните няколко гейма на мача. 

3:1 ПРОБИВ ЗА ВАВРИНКА. Гришо започна силно гейма и поведе с 30:0, но след това Вавринка на няколко пъти уцели линиите и успя да вземе 4 поредни точки, с които и гейма. 

4:1 За жалост швейцарецът затвърди категорично пробива - с гейм на 15. При това единствената точка за Гришо дойде след двойна грешка. Вавринка определено е под пара. Пробивът обаче остава само един и нищо не е загубено. 

5:1 МНОГО ГРЕШКИ В ИГРАТА НА ДИМИТРОВ И ВТОРИ ПРОБИВ ЗА ВАВРИНКА, КОЙТО ЩЕ СЕРВИРА ЗА МЯСТО НА ЧЕТВЪРТФИНАЛ В ТУРНИРА. 

6:1 ГЕЙМ, СЕТ МАЧ - ВАВРИНКА. Швейцарецът спечели с лекота подаването си и си гарантира място на четвъртфиналите в Мадрид. Втори мач между Григор и Вавринка, втора победа за швейцареца. Следващият турнир, на който ще видим българина е идната седмица в Рим ("Мастърс 1000"). 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини