Стоичков: Отивам в Мадрид, ако Григор достигне до финала



09-05-2013 17:48 | Станко Димов

Голямата легенда на българския футбол Христо Стоичков засипа с похвали Григор Димитров. Камата, както е известен бившият нападател на Барселона сподели, че ще пътува за Мадрид в неделя, ако Гришо успее да стигне до финал.

Стоичков не се съмнява, че младата звезда на българския тенис тепърва ще печели подобни големи двубои, като този с Новак Джокович във вторник вечерта. 

„Една изключителна победа. Той е момче, което е тръгнало от там, от където и аз съм тръгнал горе-долу. Няма да се учудя и днес с този характер да победи. В неделя съм свободен и мога да отида да го гледам на финала. Това му го пожелавам, защото Григор много пъти е идвал в Барселона, много пъти сме го гледали от дете, но вече Гришо стана Григор", коментира Стоичков.

„Димитров постави първия камък в основата на неговите успехи. Въобще не се съмнявам, че преди да навърши 27-28 години, които са силните години за тениса, ще влезе в десетката. От тук нататък е важно да си намери добър треньор по физическа подготовка.

Дано да заякне още малко, от кръста на горе е много як, но надолу - тези крампи, които ги получава - направи ни на всички впечатление, не е от умора, а може би от голямото притеснение, че излиза срещу големи знаменитости. Но това го отдавам на неговата младост”, каза още Стоичков.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини